Mokkamuffins

 

"Mokkamuffins" er deilige muffins med sjokoladebiter og fantastisk nydelig smak av kakao og kaffe.

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 160 g sukker
♥ 120 g smør
♥ 2,5 dl melk
♥ 280 g hvetemel
♥ 1 ss kakao
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss espressopulver
♥ 100 g kokesjokolade

Pynt:
♥ mokkabønner

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i eggeblandingen. Sikt deretter sammen de tørre ingrediensene og ha i. Rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakket kokesjokolade.

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene (se tips).

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt).

Legg eventuelt en mokkabønne på toppen av hver muffins til pynt mens muffinsene fortsatt er varme.

 

Tips:

Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da ca 12 stk. Alternativt kan du bruke stive former som holder fasongen under stekingen. De vakre formene som du ser på bildet heter "Roma" og fås blant annet kjøpt i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se.

"Mokkamuffins" kan fryses.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Mokkamuffins
Ingredienser

2 egg
160 g sukker
120 g smør
2,5 dl melk
280 g hvetemel
1 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss espressopulver
100 g kokesjokolade

Pynt:
mokkabønner

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Smelt smøret og bland med melken. Ha dette i eggeblandingen. Sikt deretter sammen de tørre ingrediensene og ha i. Rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakket kokesjokolade.

Ha papirformer i et muffinsbrett og fordel deigen i formene (se tips).

Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at muffinsene er gjennomstekt).

Legg eventuelt en mokkabønne på toppen av hver muffins til pynt mens muffinsene fortsatt er varme.

Tips

Muffinsene blir store og fine hvis du setter papirformer i muffinsbrett. Du kan da fylle opp formene uten at muffinsene mister fasongen. Du får da ca 12 stk. Alternativt kan du bruke stive former som holder fasongen under stekingen. De vakre formene du ser på bildet heter "Roma" og fås blant annet kjøpt i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se.

"Mokkamuffins" kan fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift