Brukere online: 1888
Brukere i dag: 38213
Brukere siste 7 dager: 196424
Dette er en sjokoladepudding de luxe - skikkelig mektig og kremete med en kraftig smak av mørk sjokolade!
Serveres med lys og lett vaniljesaus og gjerne noen friske bær til.
Ingredienser:
♥ 7 dl kremfløte
♥ 3 dl helmelk
♥ 200 g sukker
♥ 9 plater gelatin
♥ 400 g kokesjokolade (55 % kakaoinnhold)
Fremgangsmåte:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Varm imens opp kremfløte, helmelk og sukker i en kjele. Ta kjelen av platen før blandingen når kokepunktet.
Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett i den varme fløtemelken, så gelatinen løser seg opp. Hakk opp sjokoladen og ha også den i den varme fløtemelken. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Ha blandingen i en avlang form som rommer 1,5 liter. Sett formen i kjøleskapet over natten, så sjokoladepuddingen stivner.
Dagen etter dyppes formen i varmt vann så sjokoladepuddingen løsner fra formen. Hvelv den ut av formen og over på et fat.
Tips:
♥ Denne sjokoladepuddingen inneholder mye sjokolade og jeg synes den blir mer enn kraftig nok med kokesjokolade med 55 % kakaoinnhold (ikke bruk sjokolade med 70 % kakaoinnhold her, for det tror jeg kan bli bittert på smak). Sjokolade med 55 % kakaoinnhold selges i merket Odense. Dronnningsjokolade fra Freia har litt lavere kakaoinnhold, men er også et godt alternativ.
♥ Jeg synes det pleier å gå greit å få sjokoladepuddingen ut av formen når jeg holder den over varmt rennende vann en liten stund. Det er ikke nødvendig å smøre formen med noe før du har i sjokoladeblandingen. Vil du være helt, helt sikkert på at du får sjokoladepuddingen hel ut av formen, kan du imidlertid kle formen med plastfolie før du heller i sjokoladeblandingen. Plastfolien vil imidlertid ofte lage litt skrukker i sjokoladepuddingen. Du kan også lage sjokoladepuddingen i dessertglass eller kopper og servere den direkte derfra når den har stivnet.
♥ Merk at denne sjokoladepuddingen blir nokså tykk i konsistensen og mektig på smak. Kremfløte og helmelk gjør at sjokoladepuddingen ikke skiller seg, men til gjengjeld blir sjokoladepuddingen kraftigere enn den typen sjokoladepudding man kjøper i butikken. Server den derfor i mindre porsjoner og gjerne med vaniljesaus, pisket krem og bær ved siden av.
♥ Se oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus.
Herlig, mektig, kremete sjokoladepudding som gir luksusfølelse!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 7 dl kremfløte
♥ 3 dl helmelk
♥ 200 g sukker
♥ 9 plater gelatin
♥ 400 g kokesjokolade (55 % kakaoinnhold)
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Varm imens opp kremfløte, helmelk og sukker i en kjele. Ta kjelen av platen før blandingen når kokepunktet.
Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett i den varme fløtemelken, så gelatinen løser seg opp. Hakk opp sjokoladen og ha også den i den varme fløtemelken. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn.
Ha blandingen i en avlang form som rommer 1,5 liter. Sett formen i kjøleskapet over natten, så sjokoladepuddingen stivner.
Dagen etter dyppes formen i varmt vann så sjokoladepuddingen løsner fra formen. Hvelv den ut av formen og over på et fat.
♥ Denne sjokoladepuddingen inneholder mye sjokolade og jeg synes den blir mer enn kraftig nok med kokesjokolade med 55 % kakaoinnhold (ikke bruk sjokolade med 70 % kakaoinnhold her, for det tror jeg kan bli bittert på smak). Sjokolade med 55 % kakaoinnhold selges i merket Odense. Dronnningsjokolade fra Freia har litt lavere kakaoinnhold, men er også et godt alternativ.
♥ Jeg synes det pleier å gå greit å få sjokoladepuddingen ut av formen når jeg holder den over varmt rennende vann en liten stund. Det er ikke nødvendig å smøre formen med noe før du har i sjokoladeblandingen. Vil du være helt, helt sikkert på at du får sjokoladepuddingen hel ut av formen, kan du imidlertid kle formen med plastfolie før du heller i sjokoladeblandingen. Plastfolien vil imidlertid ofte lage litt skrukker i sjokoladepuddingen. Du kan også lage sjokoladepuddingen i dessertglass eller kopper og servere den direkte derfra når den har stivnet.
♥ Merk at denne sjokoladepuddingen blir nokså tykk i konsistensen og mektig på smak. Kremfløte og helmelk gjør at sjokoladepuddingen ikke skiller seg, men til gjengjeld blir sjokoladepuddingen kraftigere enn den typen sjokoladepudding man kjøper i butikken. Server den derfor i mindre porsjoner og gjerne med vaniljesaus, pisket krem og bær ved siden av.
♥ Se oppskrift på Hjemmelaget vaniljesaus på Det søte liv.
8 kommentarer
denne var virkelig god!!!!!!
denne var virkelig god!!!!!! Mannen min hadde handla fiel skjokolade så han haddehandla mørks ksjokolade fra eldorado, syntes den er veldig bitter så jeg brukte bare 100 gram av den skjokoladen, puddingen ble NYDELIG :D uten noen bitter smak. Takk for oppskirften!
Kan jeg bruke lettmelk i
Kan jeg bruke lettmelk i denne?
Hei :-)
Hei :-)
Lagde nettopp denne, men endte opp med små klumpete sjokoladebiter.
Prøvde å røre det ut men de forsvant aldri. La den i formen alikevel og satte i kjøleskapet. Får se på resultatet i morgen. Men hva gjorde jeg feil? Hvorfor fikk jeg så mange sjokoladebiter?
Klem!
Vet ikke helt hva jeg skal si
Vet ikke helt hva jeg skal si. Den er jo god, men smaker som en alt for søt sjokoladeganache. Vil finne en annen oppskrift fra nå av.
Hei, prøvd denne oppskriften
Hei, prøvd denne oppskriften to ganger nå, første gang med kokesjokolade (55% kakao) og denne gangen med kokesjokolade med 36% kakao. Begge var veldig gode på smak men denne gangen virket det som den skilte seg. Altså at gelatinen sank til bunnen, da den delen ble mer geleaktig. Kan det være lurt å avkjøle puddingen under omrøring før den havner i kjøleskapet?
Hei, vet du noe om
Hei, vet du noe om næringsinnholdet her? Jeg har en venn med diabetes som har veldig lyst til å prøve denne :)
Ville bytta ut litt av
Ville bytta ut litt av sjokoladen med kakao, og kjørt sukkerfri sjokolade. 200g sukkerfri sjokolade og 2-3 toppa med kakao kanskje?
Sukkeret burde hvertfall byttes ut med søtning, tagatesse er nydelig å bruke, veldig lite bismak og oppfører seg som sukker
Lagde denne i går. Fulgte…
Lagde denne i går. Fulgte oppskriften, men byttet mengdeforholdet melk/fløte. Brukte altså 7 dl helmelk og 3 dl kremfløte. Men den har skilt seg i 2 lag. Nederste halvdelen er nydelig sjokoladepudding (om enn litt stiv) og den andre halvdelen minner som rå kakedeig i konsistensen. Ikke godt! Må den kanskje piskes/røres til den er kald for at alt skal blande seg skikkelig? Eller finnes det et annet knep for å få dette til?
Skriv ny kommentar