Ostekake med sitron og bringebær


Deilig, deilig ostekake laget med sitronkjeks i bunnen og nydelig bringebærlokk på toppen!

 

 

Bringebær og sitron er deilige smaker sammen!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 400 g sitronkjeks med kremfyll
♥ 100 g smør

Oppå kjeksbunnen:
♥ 150 g friske bringebær

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1/2 lime
♥ 3 dl kremfløte

Bringebærlokk:
♥ 500 g rørte bringebær (se tips)
♥ 10 plater gelatin

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en food processor (jeg bruker både kjeksen og kremfyllet inni, se tips). Bland smulene med smeltet smør.

Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i presset saft fra den halve limen. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. 

Legg noen friske bringebær oppå kjeksbunnen. Hell deretter fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Tin de rørte bringebærene hvis du bruker frossen type (se tips). Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av bringebærene. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme bærblandingen. Bland dette så med resten av bærene. Fordel bringebærsausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til bringebærlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

Tips:

♥ Jeg har her brukte ferdigkjøpte fylte sitronkjeks og knuste dem i food processor uten å fjerne kremfyllet inni. Det ga en utrolig deilig smak på kjeksbunnen. Du kan også bruke fylte vaniljekjeks eller andre lyse, fylte kjeks.

♥ De friske bringebærene inni kaken gir en ekstra god bringebærsmak, men kan sløyfes hvis du ikke har tilgang på friske bringebær.

♥ Rørte bringebær er bringebær som er rørt sammen med sukker. Til topplokket kan du bruke enten hjemmelaget Rørt bringebærsyltetøy eller kjøpt type rørte bringebær.

 

 

Dette fås kjøpt i frossen tilstand i de fleste store matbutikkene. Du trenger 2 slike pakker av denne typen fra Nora til denne oppskriften (1 pk er på 280 g).

Bringebærblandingen kan smakes til med 1-2 ss melis hvis man liker søtere smak.

 

 

♥ Kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet!

 

 

Nydelig ostekake!

 


Heart  Yum   Heart   Yum   Heart    Yum

 

Ostekake med sitron og bringebær
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 400 g sitronkjeks med kremfyll
♥ 100 g smør

Oppå kjeksbunnen:
♥ 150 g friske bringebær

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost naturell
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1/2 lime
♥ 3 dl kremfløte

Bringebærlokk:
♥ 500 g rørte bringebær (se tips)
♥ 10 plater gelatin

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en food processor (jeg bruker både kjeksen og kremfyllet inni, se tips). Bland smulene med smeltet smør.

Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i presset saft fra den halve limen. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. 

Legg noen friske bringebær oppå kjeksbunnen. Hell deretter fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Tin de rørte bringebærene hvis du bruker frossen type (se tips). Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Varm opp en del av bringebærene. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme bærblandingen. Bland dette så med resten av bærene. Fordel bringebærsausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til bringebærlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

♥ Jeg har her brukte ferdigkjøpte fylte sitronkjeks og knuste dem i food processor uten å fjerne kremfyllet inni. Det ga en utrolig deilig smak på kjeksbunnen. Du kan også bruke fylte vaniljekjeks eller andre lyse, fylte kjeks.

♥ De friske bringebærene inni kaken gir en ekstra god bringebærsmak, men kan sløyfes hvis du ikke har tilgang på friske bringebær.

♥ Rørte bringebær er bringebær som er rørt sammen med sukker. Til topplokket kan du bruke enten hjemmelaget Rørt bringebærsyltetøy eller kjøpt type rørte bringebær. Bringebærblandingen kan smakes til med 1-2 ss melis hvis man liker søtere smak.

♥ Kaken holder seg god i flere dager i kjøleskapet!

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

19 kommentarer

Hei

Lakte denne kaken idag,jekk etter opskrift MEN bringebær lokke stvnet ikke å ble bare en slaks "suppe" når jeg tok den ut av formen... Har du glemt noe?? Jeg har tidligare lakt ostekaken med oreobunn med med jordbærlokk å den er d 2 pk gelepulver oppi - den stivnet å ble perfekt...

Som svar på av jeanette (ikke bekreftet)

Hei Jeanette, det var veldig rart. 8 gelatinplater er jo mye gelatin og mitt lokk ble helt stivt. Jeg brukte 2 pk ferdigkjøpt rørte bringebær fra Nora som du ser bilde av. Gjorde du det samme? Mulig det må litt mer gelatin til hvis man bruker hjemmelaget bringebærsyltetøy som kan være litt mer rennende..

Hei. Jeg fikk heller ikke stivt lokk på kaka, jeg brukte 8 gelatin plater og 500gr Nora syltetøy (som vist på bildet i oppskriften) kaka var god den, men litt for syrlig for min gane Men venninna mi likte den veldig godt

Ok, takk for tilbakemeldingen. Jeg synes det er litt rart at mitt lokk ble såpass stivt med 8 gelatinplater, men jeg øker nå til 10 plater i oppskriften så det er sikkert at lokket blir stivt. Man kan smake til bringebærlokket med litt ekstra melis hvis man liker det søtere:-) Jeg skal skrive inn det også. Takk for tipsene!

Anbefaler deg å ikke gjøre det fordi ostekaken kan korne seg litt når den tines igjen. Den er jo fortsatt god å spise, men ikke fullt så god som når den er nylaget. Kaken kan imidlertid godt stå i kjøleskapet i 2-3 dager.

Oki,takk for svar... Jeg er meldem på siden "mat fra bunn på facebook" der va det også ei som hadde lakt denne kaken,å hu spurte de andre hva hun gjorde galt da hennes lokk ikke stivnet - likt som mitt... jeg brukte oppskriften fra pungt til prikke å brukte 2 pk med noras syltetøy... Men skal lage kaka en gang til å heller tilsette 2 pk med bringebær gele oppi samt syltetøy :)

Lagde denne igår, og må si jeg syntes det er den beste ostekaka jeg har smakt! Frisk og god, super var den! Falt godt i smak hos resten av familien også :)

Laget kaken i dag og det kommer jeg nok til å gjøre omigjen. Brukte hjemmelaget syltetøy og 10 plater gelatin, da ble lokket helt stivt, nesten på grensen til å være litt for stiv. Takk for alle de fantastiske oppskriftene du legger ut og de gode tipsene

Hei!
Denne så veldig god ut, men jeg lurte på om den kan lages i porsjonsformer? Må jeg evnt da endre på oppskriften?

Hvis man vil gå for en vegetar variant og bytte sitrongelepulveret med agar har pulver, vet du så hvordan man skal gå fram?

Heisann! Skal lage denne til ett bryllup som skal vere nå lørdag☺️ Holder den seg, om eg lager den idag?

Hei
Denne er veldig god og helt klart en favoritt. Lurer bare på en ting. Siler du syltetøyet?

Jeg ser at det ikke har kommet svar på om man kan bruke bringebærgele-pulver istedenfor gelatin. Jeg kunne tenke meg å prøve det. Og kanskje ha mindre syltetøy i enn det oppskriften sier....? Noen som har prøvd en slik variant?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift