Sjokoladeruter med valnøtter


God skjærtorsdag alle sammen!

Vi er inne i den stille uken, og mange har litt ekstra god tid til å være sammen med sine kjære. Da kan det også være kjekt å ha en god kake på lur.

 

 

Dette er en deilig langpannekake som er rask å lage. Deigen skal bare røres sammen og du trenger minimalt med bakeutstyr.

Perfekt kake å lage på hytta i påsken! Smile 

 

 

Sjokolade og valnøtter smaker kjempegodt sammen, men du kan sløyfe valnøttene hvis du vil ha en nøttefri kake.

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

 

Ingredienser:

♥ 1 liter kefir
♥ 5,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
♥ 2 dl hakkede valnøtter

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 3 ss sterk kaffe
♥ 2 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel, høvlet sjokolade, valnøttkjerner eller annen kakepynt


Fremgangsmåte:

Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og natron. Rør godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Ha så i hvetemelet og rør raskt sammen til du får en klumpfri deig (du kan bruke ballongvisp eller elektrisk håndmikser, så er dette fort gjort). Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.

Til glasuren smeltes først smøret i en kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en glatt sjokoladekrem.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken.

 

 

Dryss over sjokoladestrøssel og høvlet sjokolade eller annen kakepynt du har liggende.

 

 

Jeg pyntet her med sjokoladekuler og hele valnøttkjerner. 

 

 

 

Enkel, men veldig deilig sjokoladekake i langpanne! 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke alle former for surmelk, enten det er kulturmelk, kefir, Cultura eller lignende. Det går fint å bruke skummet variant også.

♥ Valnøttene kan som sagt sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake.

 

Fortsatt GOD PÅSKE! 

 

 

Husk at påsken blir enda bedre med litt kakeIcon e biggrin  
 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sjokoladeruter med valnøtter
Ingredienser

♥ 1 liter kefir
♥ 5,5 dl sukker
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel
♥ 2 dl hakkede valnøtter

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 3 ss sterk kaffe
♥ 2 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ sjokoladestrøssel, høvlet sjokolade, valnøttkjerner eller annen kakepynt

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl det litt. Ha surmelken i en stor rørebolle. Tilsett sukker, kakao, vaniljesukker og natron. Rør godt sammen. Tilsett det smeltede smøret og bland i. Ha så i hvetemelet og rør raskt sammen til du får en klumpfri deig (du kan bruke ballongvisp eller elektrisk håndmikser, så er dette fort gjort). Vend i hakkede valnøtter til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.

Til glasuren smeltes først smøret i en kjele. Bland i de øvrige ingrediensene til en glatt sjokoladekrem.

Smør sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Dryss over sjokoladestrøssel og høvlet sjokolade eller annen kakepynt du har liggende.

Tips

♥ Du kan bruke alle former for surmelk, enten det er kulturmelk eller kefir. Det går fint å bruke skummet variant også.

♥ Valnøttene kan som sagt sløyfes hvis du vil ha nøttefri kake.

7 kommentarer

Å, ser kjempegod ut! Skal lages i dag. Takk for at du deler så mange gode oppskrifter med oss <3

Hei

Ser god ut :)

Er det riktig at det ikke er egg i denne?

Som svar på av Stine Johansen (ikke bekreftet)

Hei Stine, ja det er helt riktig at det ikke skal være egg i denne kaken her:)

Takk for en kjempefin nettside!

Har skrevet ut sjokoladekaken med valnøtter. Jeg har laktoseintoleranse,
og kan ikke bruke kefir eller culramelk. Kan jeg bruke laktosefri yoghurt naturell
i slike oppskrifter f.eks også hvis det hadde vært krydderkake?

Fint om du kanskje kan begynne å bruke noen laktosefrie ingredienser også.
De "virker" på akkurat samme måten.

Hilsen Maiken

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift