Brukere online: 663
Brukere i dag: 507
Brukere siste 7 dager: 197064
1,5 dl malte hasselnøtter
2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
1,5 ss kakao
1 ss vaniljesukker
150 g smør
1 eggeplomme
Pynt:
1 eggehvite
hele hasselnøtter
Bland de tørre ingrediensene. Smuldre i mykt smør. Ha i eggeplommen og kna deigen sammen.
Form deigen til ruller som er ca 4 cm i diameter. Sett dem i kjøleskapet i ca 1 time, til de har blitt faste.
Skjær rullene i skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk ned en hasselnøtt i hver kake (pensle undersiden av hasselnøttene med eggehvite slik at de fester seg bedre til kakene).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i ca 12 min (se tips). Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
Når man steker småkaker med mørk deig kan det være litt vanskelig å se om kakene er ferdigstekte. Pass derfor på å ikke steke kakene for lenge.
Småkakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Oppskriften er hentet fra den svenske boken "Konditorns bästa", der de kalles for "Chokladkakor". Boken kom ut i Sverige første gang i 1999, men har på grunn av sin popularitet blitt gitt ut på nytt i 2006.
Se også oppskrift på "Sjokoladesmåkaker", "Sjokoladesmåkaker med nøttedryss", "Sjokoladesmåkaker med partydryss" og "Sjokoladesmåkaker med valnøtter".
Skriv ny kommentar