Brukere online: 2077
Brukere i dag: 33785
Brukere siste 7 dager: 196904
150 g smør
5 ss sukker
1 eggeplomme
4,5 dl hvetemel
Pynt:
1 eggehvite
0,5 dl finhakkede mandler
Pisk mykt smør og sukker porøst. Pisk eggeplommen inn i smørkremen. Kna inn hvetemelt til du får en smidig deig. Avkjøl deigen litt i kjøleskapet.
Rull ut deigen til fingertykke lengder og skjær dem i ca 10 cm lange biter. Form bitene til ringer (se tips) og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.
Pensle over kakene med eggehvite og dryss på fint hakkede mandler.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min, eller til de er gyldne i kantene. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
Det kan være lurt å feste skjøten på ringene med littegranne eggehvite. Da er du sikker på at ringene ikke åpner seg under steking.
"Forlovelsesringer" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Skriv ny kommentar