Solbærkake

Denne solbærkaken er ufattelig enkel, men likevel spennende og kjempegod! Deigen er bare å røre sammen, og du kan bruke friske eller frosne solbær.

Pynt kaken med et dryss melis eller lag glasur av melis og litt solbærsaft. 

Solbærkake
Ingredienser

75 g smør
3 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2 dl ferske eller fryste solbær

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør sammen egg, sukker og smøret med en stålvisp. Sikt i melet og rør deigen glatt.

Ha deigen i en liten rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel bærene over deigen (frosne bær behøver ikke tines).

Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta den kalde kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Tips

Sjekk nøye med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten, men vær også nøye med å ikke steke kaken for lenge, for da blir den tørr.

Kaken kan drysses med melis før servering. Eller rør sammen litt tynn melisglasur av melis og solbærsaft, og ringle glasuren over den kalde kaken. Sett kaken i kjøleskapet til glasuren har stivnet.

Tildekket med plastfolie holder kaken seg godt i kjøleskapet.

Kaken kan også lages med andre frosne bær, se f.eks. Blåbærkake og Ripskake.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

3 kommentarer

Stemmer det at denne kakedeigen ikke skal ha bakepulver? Og kan man bruke syltetøy i stedet for bær? (Bare redusere litt på sukkeret).

Lurte på det samme! Vedr bakepulver, men vi må anta at det som står her er riktig :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift