Brukere online: 1105
Brukere i dag: 31270
Brukere siste 7 dager: 168205
Hei på dere!
En koselig kveldsaktivitet er å bake en smilende "Solbollekake" sammen med barna.
Datteren min ble i alle fall veldig ivrig da vi lagde denne:-) You're my sunshine ♥
"Solbollekake" kan lages med hvilken som helst bolledeig.
Du finner en veldig god variant nedenfor som er smaksatt med appelsinjuice og litt kardemomme.
Nam!
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl melk
♥ 1,5 dl appelsinjuice
♥ 50 g gjær
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1,5 ts kardemomme
♥ ca 900 g hvetemel
Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
Pynt:
♥ 1 eggehvite
♥ 150-200 g melis
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Bland i melken og varm opp til blandingen er lunken (37°C). Løs opp gjæren i dette. Ha så i appelsinjuice, sukker og kardemomme. Bland sammen. Deretter tilsettes mesteparten av hvetemelet. Kna deigen til den er jevn og smidig. Hev deigen i 1 time.
Form deigen til en stor bolle og flere småboller (jeg brukte 16 småboller i tillegg til den store i midten). Bruk resten av melet til utbakingen.
Legg bollene i solmønster på en bakepapirdekket stekeplate.
Instagrambilde: (Følg meg på kristine_lifeissweet)
Etterhev i 15-20 min. Pensle over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk.
Stek kaken midt i ovnen ved 210°C i ca 15-25 min (se tipsfeltet for steketips).
Avkjøl helt.
Rør sammen tykk melisglasur av melis og eggehvite. Ha melisglasuren i en liten plastpose.
Klipp et lite hull i den ene enden og sprøyt smilefjes og solstråler på sola.
Enjoy
♥ Tips:
Et lite problem med å lage denne kaken er at bollen i midten er større en bollene som utgjør solstrålene. Siden den midterste bollen er større, trenger den litt lenger steketid for å bli helt gjennomstekt. Ulempen da er imidlertid at de små bollene kan bli for mye stekt. Jeg valgte å steke kaken til de små bollene var perfekte (det er jo tross alt flest av dem), og måtte da tåle at bollen i midten ble littegrann deigete. Greit nok:)
Hvis du derimot skal servere kaken i et selskap og vil at hele skal bli perfekt stekt, tror jeg nesten du er nødt til å steke den midterste bollen i 5-10 min alene først og så ta stekeplaten ut av ovnen. Deretter legger du småbollene som er ferdighevet i mønster rundt kaken og steker hele kaken ferdig. Dermed har bollen i midten fått lengre steketid enn de andre.
Det er best å røre ut melisglasuren med eggehvite i stedet for vann når du skal tegne ansiktet, for da stivner melisglasuren bedre.
"Solbollekake" smaker best samme dag. Får du noe til overs av bollekaken, kan du ta bollene fra hverandre og fryse.
Regnværsang
Dette er en regnværsang.
Derfor må den være lang,
sånn at vi kan sitte her
til det blir litt bedre vær.
Inne er det varmt og godt,
ute er det surt og vått.
Kanskje regnet drar forbi
hvis vi alle stemmer i:
Ref:
Regn regn gå din vei!
Sol sol kom til meg!
Se, her sitter jeg
og synger mens det regner!
Frode het en liten frosk.
«Æsj!» sa han. «Jeg er en tosk.
Vet du hva som flyter nå?
Jo, bladet som jeg sitter på!
Nå seiler jeg mot fossen der.
Fillern, for et fillevær!
Best å være like kjekk,
prøve med et regnværs-kvekk:»
Ref:
Regn regn gå din vei!
Sol sol kom til meg!
Se, her sitter jeg
og synger mens det regner!
Kisse het en bakgårdskatt
som i rennesteinen satt.
Regnet slo mot asfalten,
spratt så opp og ned igjen,
sildret ned i rennestein,
så kom enda mere regn!
Kisse suste som en pil
under Hansens gamle bil.
Freddy Fisk er taus og stum
- bor i sitt akvarium.
Om det regner eller snør
er han like blid som før.
Tenk om været ikke snur?
Da kan Freddy ta en tur!
Stua blir et vannbasseng
der vi bobler vårt refreng:
Ref:
Regn regn gå din vei!
Sol sol kom til meg!
Se, her sitter jeg
og synger mens det regner!
Femte verset handler om
hunden min, som heter Tom.
Han er ikke glad i regn.
Han er glad i suppebein.
Han er veldig snill og søt.
Men når'n er blitt gjennombløt
på en tur som vi har gått -
rister' n seg så alt blir vått!
Ref:
Regn regn gå din vei!
Sol sol kom til meg!
Se, her sitter jeg
og synger mens det regner!
Siste verset kommer her:
hør nå får vi tordenvær!
Huffamei! Der lynte det.
Hysj! Vi teller: en, to, tre,
fire, fem og seks og sju ...
Å, det buldra! Hørte du?
Det var bra. Og jeg er glad
-lynet slo ned langt herfra.
Regn regn gå din vei!
Sol, sol, kom til meg!
(Barnesang skrevet av Lillebjørn Nilsen)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
You make me happy
100 g smør
3,5 dl melk
1,5 dl appelsinjuice
50 g gjær
1,5 dl sukker
1,5 ts kardemomme
ca 900 g hvetemel
Pensling:
1 egg
1 ss melk
Pynt:
1 eggehvite
150-200 g melis
Smelt smøret i en kjele. Bland i melken og varm opp til blandingen er lunken (37°C). Løs opp gjæren i dette. Ha så i appelsinjuice, sukker og kardemomme. Bland sammen. Deretter tilsettes mesteparten av hvetemelet. Kna deigen til den er jevn og smidig. Hev deigen i 1 time.
Form deigen til en stor bolle og flere småboller (jeg brukte 16 småboller i tillegg til den store i midten). Bruk resten av melet til utbakingen. Legg bollene i solmønster på en bakepapirdekket stekeplate. Etterhev i 15-20 min. Pensle over bollene med egg som er pisket sammen med litt melk.
Stek kaken midt i ovnen ved 210°C i ca 15-25 min (se tipsfeltet for steketips). Avkjøl helt.
Rør sammen tykk melisglasur av melis og eggehvite. Ha melisglasuren i en liten plastpose. Klipp et lite hull i den ene enden og sprøyt smilefjes og solstråler på sola.
Enjoy
Et lite problem med å lage denne kaken er at bollen i midten er større en bollene som utgjør solstrålene. Siden den midterste bollen er større, trenger den litt lenger steketid for å bli helt gjennomstekt. Ulempen da er imidlertid at de små bollene kan bli for mye stekt. Jeg valgte å steke kaken til de små bollene var perfekte (det er jo tross alt flest av dem), og måtte da tåle at bollen i midten ble littegrann deigete. Greit nok:)
Hvis du derimot skal servere kaken i et selskap og vil at hele skal bli perfekt stekt, tror jeg nesten du er nødt til å steke den midterste bollen i 5-10 min alene først og så ta stekeplaten ut av ovnen. Deretter legger du småbollene som er ferdighevet i mønster rundt kaken og steker hele kaken ferdig. Dermed har bollen i midten fått lengre steketid enn de andre.
Det er best å røre ut melisglasuren med eggehvite i stedet for vann når du skal tegne ansiktet, for da stivner melisglasuren bedre.
"Solbollekake" smaker best samme dag. Får du noe til overs av bollekaken, kan du ta bollene fra hverandre og fryse.
Skriv ny kommentar