Brukere online: 1748
Brukere i dag: 10045
Brukere siste 7 dager: 195576
2 eggehviter
140 g sukker
140 g mandler
50 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til du får en tykk marengs. Mal mandlene og kokesjokoladen (bruk mandelkvern til dette). Vend dette i marengsen. Ikke rør mer enn nødvendig for deigen da blir tynnere. Deigen skal være nokså fast i konsistensen, ellers flyter kakene for mye utover under stekingen.
Form deigen til runde kuler, eller sett deigen i topper med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 150°C i ca 15-20 min. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist ved hjelp av en stekespade og avkjøles helt.
"Søte mandelkyss" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Se også oppskrift på liknende kaker ved navn "Sjokolade- og nøttemakroner", som lages med hasselnøtter i stedet for mandler, og oppskrift på "Skorsteinsfeiere", som lages med kakao.
Skriv ny kommentar