Stablebrød med sjokolade og valnøtter (Chocolate Walnut Pull-Apart Bread)


Mmmm... varm gjærbakst fylt med sjokolade og valnøtter....  Yum

 


Dette er skikkelig bra saker!  Icon e biggrin 

 

 

Er du glad i sjokolade og valnøtter - ja da er dette virkelig noe for deg!

 

yummy


 

Ingredienser:

♥ 25 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,75 dl sukker
♥ ca. 650 g hvetemel

Fyll:
♥ 75 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kakao
- -
♥ 100 g chocolate chips
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ melisdryss (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.

Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør sammen fyllet og bre det over leiven.  Dryss over chocolate chips (eller hakket kokesjokolade) og grovt hakkede valnøtter.

Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og server den nystekt!

 


Fristende...   Wink 
 

Tips:

♥ Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse om du skulle få noe til overs.

♥ Kaken kan gjerne gis et melisdryss til pynt.

♥ Se også Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread).

 

 

Du burde teste ut å lage gjærbakst med denne "stable-fasongen" hvis du ikke har gjort det før. Resultatet blir artig og dekorativt.

 

 

Men det viktigste er smaken...
 

 


For chocolate lovers...  ♥

 

 

Har du lyst på en bit..?

 

mmmmm.....

 

♥ ♥ ♥ ♥

Stablebrød med sjokolade og valnøtter (Chocolate Walnut Pull-Apart Bread)
Ingredienser

♥ 25 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,75 dl sukker
♥ ca. 650 g hvetemel

Fyll:
♥ 75 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kakao
- -
♥ 100 g chocolate chips
♥ 100 g valnøtter

Pynt:
♥ melisdryss (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.

Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør sammen fyllet og bre det over leiven.  Dryss over chocolate chips (eller hakket kokesjokolade) og grovt hakkede valnøtter.

Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og server den nystekt!

Tips

♥ Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse om du skulle få noe til overs.

♥ Kaken kan gjerne gis et melisdryss til pynt.

♥ Se også Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread).

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift