Stablebrød med sjokolade og valnøtter (Chocolate Walnut Pull-Apart Bread)


Mmmm... varm gjærbakst fylt med sjokolade og valnøtter....  Yum

 


Dette er skikkelig bra saker!  Icon e biggrin 

 

 

Er du glad i sjokolade og valnøtter - ja da er dette virkelig noe for deg!

 

yummy


 

Ingredienser:

25 g gjær
3,5 dl melk
80 g smør
1 egg
0,75 dl sukker
ca. 650 g hvetemel

Fyll:
75 g smør
1 dl sukker
1 ss kakao
- -
100 g chocolate chips
100 g valnøtter

Pynt:
melisdryss (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.

Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør sammen fyllet og bre det over leiven.  Dryss over chocolate chips (eller hakket kokesjokolade) og grovt hakkede valnøtter.

Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og server den nystekt!

 


Fristende...   Wink 
 

Tips:

Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse om du skulle få noe til overs.

Kaken kan gjerne gis et melisdryss til pynt.

Se også Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread).

 

 

Du burde teste ut å lage gjærbakst med denne "stable-fasongen" hvis du ikke har gjort det før. Resultatet blir artig og dekorativt.

 

 

Men det viktigste er smaken...
 

 


For chocolate lovers... 

 

 

Har du lyst på en bit..?

 

mmmmm.....

 

Stablebrød med sjokolade og valnøtter (Chocolate Walnut Pull-Apart Bread)
Ingredienser

25 g gjær
3,5 dl melk
80 g smør
1 egg
0,75 dl sukker
ca. 650 g hvetemel

Fyll:
75 g smør
1 dl sukker
1 ss kakao
- -
100 g chocolate chips
100 g valnøtter

Pynt:
melisdryss (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.

Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør sammen fyllet og bre det over leiven.  Dryss over chocolate chips (eller hakket kokesjokolade) og grovt hakkede valnøtter.

Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.

Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og server den nystekt!

Tips

Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse om du skulle få noe til overs.

Kaken kan gjerne gis et melisdryss til pynt.

Se også Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread).

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift