Brukere online: 2097
Brukere i dag: 33952
Brukere siste 7 dager: 196451
Mmmm... varm gjærbakst fylt med sjokolade og valnøtter....
Dette er skikkelig bra saker!
Er du glad i sjokolade og valnøtter - ja da er dette virkelig noe for deg!
yummy ♥
Ingredienser:
♥ 25 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,75 dl sukker
♥ ca. 650 g hvetemel
Fyll:
♥ 75 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kakao
- -
♥ 100 g chocolate chips
♥ 100 g valnøtter
Pynt:
♥ melisdryss (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.
Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.
Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør sammen fyllet og bre det over leiven. Dryss over chocolate chips (eller hakket kokesjokolade) og grovt hakkede valnøtter.
Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm.
Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og server den nystekt!
Fristende...
Tips:
♥ Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse om du skulle få noe til overs.
♥ Kaken kan gjerne gis et melisdryss til pynt.
♥ Se også Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread).
Du burde teste ut å lage gjærbakst med denne "stable-fasongen" hvis du ikke har gjort det før. Resultatet blir artig og dekorativt.
Men det viktigste er smaken...
For chocolate lovers... ♥
Har du lyst på en bit..?
mmmmm.....
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 25 g gjær
♥ 3,5 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,75 dl sukker
♥ ca. 650 g hvetemel
Fyll:
♥ 75 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss kakao
- -
♥ 100 g chocolate chips
♥ 100 g valnøtter
Pynt:
♥ melisdryss (kan sløyfes)
Varm melken til den er lunken (37 °C) og løs opp gjæren i den.
Pisk mykt smør, sukker og egg til luftig smørkrem. Bland i melken og melet. Elt deigen sammen til den blir god og smidig – bruk gjerne kjøkkenmaskin med eltekrok. La deigen heve lunt i 1 time.
Kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Rør sammen fyllet og bre det over leiven. Dryss over chocolate chips (eller hakket kokesjokolade) og grovt hakkede valnøtter.
Skjær leiven opp i 4 remser på langs og legg dem oppå hverandre, så du får en lang, smal deigkake i 4 lag med fyll mellom. Skjær stabelen opp til bunker med deigbiter på ca. 10 x 8 cm.
Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Sett bunkene med deiglapper etter hverandre i brødformen med snittflaten vendene opp. Etterhev kaken i 30 minutter.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 45 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Hvelv kaken ut av formen og server den nystekt!
♥ Som all gjærbakst, er denne kaken fin å fryse om du skulle få noe til overs.
♥ Kaken kan gjerne gis et melisdryss til pynt.
♥ Se også Stablebrød med sukker og kanel (Cinnamon Sugar Pull-Apart Bread).
Skriv ny kommentar