Brukere online: 97
Brukere i dag: 1309
Brukere siste 7 dager: 195592
Oppskriften på disse vidunderlige bananmuffinsene kommer fra Amerika hvor de kalles "Chocolate Chip Banana Muffins".
At banan og sjokolade passer godt sammen i bakverk er ingen hemmelighet, og så også i disse deilige muffinsene.
Og heldigvis er de ikke for små!
Oppskriften gir 12 store muffins.
3 egg
3 dl sukker
3 bananer (375 g uten skall)
75 g smør
1,5 dl melk
3,75 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
100 g sjokoladedråper (eller kokesjokolade)
Pynt:
100 g sjokoladedråper (eller kokesjokolade)
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mos bananene med stavmikser og bland i. Smelt smøret og bland med melken. Sikt sammen det tørre. Bland det tørre og smørmelken vekselsvis i deigen, deigen skal bli nokså tynn i konsistensen. Rør til slutt i sjokoladedråper (eller hakket sjokolade).
Sett muffinsformene utover en stekeplate. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer eller en liten øse. Dryss en god del sjokoladedråper over hver muffins. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 minutter (sjekk med kakenål). Avkjøl.
Vær oppmerksom at muffinsdeigen blir nokså tynn i konsistensen. Det er nettopp slik deigen skal være, og gir myke og saftige muffins. Fyll muffinsfomene nokså fulle hvis du vil ha store muffins (ca 3/4 fulle). Stek gjerne en prøvemuffins for å se hvor fulle du kan fylle muffinsene uten at de renner over under steking.
Jeg pleier å bruke ca 1,5 pk med sjokoladedråper til disse muffinsene. Får du tak i skikkelige amerikanske chocolate chips, er det det beste fordi de er større enn norske sjokoladedråper (selges i de største matvarebutikkene). Du kan også bruke hakket kokesjokolade i stedet for sjokoladedråper.
Du kan selvfølgelig også fylle deigen i små muffinsformer. Bruk doble papirformer eller ha papirformer i muffinsbrett. Steketiden blir da noe kortere (ca 20 min) og du får flere muffins.
Muffinsene er fine å fryse.
Se også Bananmuffins med sjokolade.
Skriv ny kommentar