Syndig eplekake


"Søt er smaken av syndig kjærlighet."

(Islandsk ordtak)


Dette er i utgangspunktet en vanlig eplekakeoppskrift, men kaken er gjort ekstra deilig og "syndig" ved at den inneholder hemmelig kransekakemasse og karamellsaus i tillegg til epleskiver, sukker og kanel.

 

 

Ingredienser:

125 g smør
250 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk

Fyll:
3 epler
150 g kransekakemasse (se tips)
3 ss karamellsaus (se tips)
0,5 ts kanel
1 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt hvetemel og bakepulver. Vend melk og det tørre vekselsvis i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Del pølsen med kransekakemasse i to på langs og del hvert stykke i skiver (du får da tynne "halvmåner" av kransekakemassen). Stikk epleskiver og kransekakeskiver om hverandre i pent sirkelmønster i deigen. Trykk godt ned i deigen. Ringle over karamellsaus. Strø over kanel og sukker til slutt.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min.

Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

 


Tips:

Bruk ferdigkjøpt kransekakemasse (grønn rull fra Odense).

Som karamellsaus kan du gjerne bruke ferdigkjøpt type (for eksempel karamellsaus fra Freia eller Hershey's). Hjemmelaget karamellsaus kan også brukes (se oppskrift på Caramel Sauce).

Kaken er kjempefin å fryse!

 

 

Utrolig saftig og deilig kake!

 

 

Syyyyndig godt kakestykke!

 

Mmmmm.... epler, kransekake og karamell....


Syndig eplekake
Ingredienser

125 g smør
250 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk

Fyll:
3 epler
150 g kransekakemasse (se tips)
3 ss karamellsaus (se tips)
0,5 ts kanel
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt hvetemel og bakepulver. Vend melk og det tørre vekselsvis i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Del pølsen med kransekakemasse i to på langs og del hvert stykke i skiver (du får da tynne "halvmåner" av kransekakemassen). Stikk epleskiver og kransekakeskiver om hverandre i pent sirkelmønster i deigen. Trykk godt ned i deigen. Ringle over karamellsaus. Strø over kanel og sukker til slutt.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Bruk ferdigkjøpt kransekakemasse (grønn rull fra Odense).

Som karamellsaus kan du gjerne bruke ferdigkjøpt type (for eksempel karamellsaus fra Freia eller Hershey's). Hjemmelaget karamellsaus kan også brukes (se oppskrift på Caramel Sauce).

Kaken er kjempefin å fryse!

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift