Brukere online: 1909
Brukere i dag: 36598
Brukere siste 7 dager: 197043
"Søt er smaken av syndig kjærlighet."
(Islandsk ordtak)
♥
Dette er i utgangspunktet en vanlig eplekakeoppskrift, men kaken er gjort ekstra deilig og "syndig" ved at den inneholder hemmelig kransekakemasse og karamellsaus i tillegg til epleskiver, sukker og kanel.
Ingredienser:
♥ 125 g smør
♥ 250 g sukker
♥ 2 egg
♥ 250 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 dl melk
Fyll:
♥ 3 epler
♥ 150 g kransekakemasse (se tips)
♥ 3 ss karamellsaus (se tips)
♥ 0,5 ts kanel
♥ 1 ss sukker
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt hvetemel og bakepulver. Vend melk og det tørre vekselsvis i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Del pølsen med kransekakemasse i to på langs og del hvert stykke i skiver (du får da tynne "halvmåner" av kransekakemassen). Stikk epleskiver og kransekakeskiver om hverandre i pent sirkelmønster i deigen. Trykk godt ned i deigen. Ringle over karamellsaus. Strø over kanel og sukker til slutt.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min.
Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Tips:
♥ Bruk ferdigkjøpt kransekakemasse (grønn rull fra Odense).
♥ Som karamellsaus kan du gjerne bruke ferdigkjøpt type (for eksempel karamellsaus fra Freia eller Hershey's). Hjemmelaget karamellsaus kan også brukes (se oppskrift på Caramel Sauce).
♥ Kaken er kjempefin å fryse!
Utrolig saftig og deilig kake!
Syyyyndig godt kakestykke!
Mmmmm.... epler, kransekake og karamell....
♥ ♥ ♥ ♥
125 g smør
250 g sukker
2 egg
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
Fyll:
3 epler
150 g kransekakemasse (se tips)
3 ss karamellsaus (se tips)
0,5 ts kanel
1 ss sukker
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Sikt hvetemel og bakepulver. Vend melk og det tørre vekselsvis i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Del pølsen med kransekakemasse i to på langs og del hvert stykke i skiver (du får da tynne "halvmåner" av kransekakemassen). Stikk epleskiver og kransekakeskiver om hverandre i pent sirkelmønster i deigen. Trykk godt ned i deigen. Ringle over karamellsaus. Strø over kanel og sukker til slutt.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og ta kaken ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
♥ Bruk ferdigkjøpt kransekakemasse (grønn rull fra Odense).
♥ Som karamellsaus kan du gjerne bruke ferdigkjøpt type (for eksempel karamellsaus fra Freia eller Hershey's). Hjemmelaget karamellsaus kan også brukes (se oppskrift på Caramel Sauce).
♥ Kaken er kjempefin å fryse!
1 kommentar
En veldig spennende kake!
En veldig spennende kake! Står i ovnen nå ;) Jeg gleder meg :)
Skriv ny kommentar