Brukere online: 1533
Brukere i dag: 10265
Brukere siste 7 dager: 201132
Paibunner:
4 dl hvetemel
1 dl melis
200 g smør
2-3 ss kaldt vann
Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)
moreller
Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett deretter melis og vann og kna deigen raskt sammen.)
Trykk deigen utover i små, smurt paiformer (tartelettformer). Prikk paibunnene med en gaffel og fest en tynn remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formene (se tips).
Stek tartelettene ved 200°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek kakene i noen minutter til, slik at også kantene får litt farge. Avkjøl.
Sett de kalde kakene på tallerkener. Smør vaniljekremen utover bunnen og pynt med halve moreller (eller annen frukt eller bær, se tips).
Tartelettformer fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger.
Aluminiumsfolien langsmed kanten av kaken forhindrer at deigen krymper nedover under stekingen av kaken.
Moreller kan for eksempel byttes ut med friske bringebær, jordbær, blåbær, mango, kiwi, hermetisk frukt osv... Se eksempelvis "Tarteletter med kiwi og mandariner" og "Jordbærtarteletter".
Skriv ny kommentar