Brukere online: 802
Brukere i dag: 29025
Brukere siste 7 dager: 183214
Paibunner:
4 dl hvetemel
1 dl melis
200 g smør
2-3 ss kaldt vann
Fyll:
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano)
3 kiwi
1 boks hermetisk mandariner
Ha alle ingrediensene til paideigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett deretter melis og vann og kna deigen raskt sammen.)
Trykk deigen utover i små, smurt paiformer (tartelettformer). Prikk paibunnene med en gaffel og fest en tynn remse aluminiumsfolie langsmed kanten av formene (se tips).
Stek tartelettene ved 200°C i 10 min. Fjern forsiktig aluminiumsfolien og stek kakene i noen minutter til, slik at også kantene får litt farge. Avkjøl.
Sett de kalde kakene på tallerkener. Smør vaniljekremen utover bunnen og pynt med kiwi i skiver og godt avrente hermetiske mandariner (eller annen frukt eller bær, se tips).
Tartelettformer fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger.
Aluminiumsfolien langsmed kanten av kaken forhindrer at deigen krymper nedover under stekingen av kaken.
Kiwi og mandariner kan for eksempel byttes ut med friske bringebær, jordbær, blåbær, mango, moreller, osv... Se eksempelvis "Tarteletter med moreller" og "Jordbærtarteletter".
Paien kan også lages som stor kake, se "Pai med moreller og vaniljekrem".
2 kommentarer
Hei!
Hei!
Takk for en fantastisk nettside :)
Men lurer på hvor mange tarteletter det blir av denne oppskriften?
Takk for hyggelig hilsen:)
Takk for hyggelig hilsen:) Oppskriften gir 6 stk.
Skriv ny kommentar