Telegrafkake

Telegrafkake er en enkel og populær langpannekake.

Originaloppskriften har koppemål, men jeg har gjort om til nøyaktige mål fordi det gir større sikkerhet for vellykket kake.

Telegrafkake har myk og saftig konsistens og en mild smak av appelsin.

 

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser: 

250 g smør
6 egg
6 dl sukker
11 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl melk
1 dl appelsinjuice 

Glasur:
6 dl melis 
ca 3-4 ss appelsinjuice

 

Fremgangsmåte: 

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.

Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smør, melk og appelsinjuice. Rør til deigen er jevn og klumpfri (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

 

 

Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen melisglasuren og smør over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.

Del kaken i passe store firkanter.

 

 

Telegrafkake er lett å like!  😊

 

 

Tips: 

 Du kan bruke både ferskpresset saft fra appelsin eller vanlig appelsinjuice fra kartong. Husk å sile vekk fruktkjøtt før du lager glasuren.

 Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å få lett og luftig kake. Jeg bruker ballongvisp og rører for hånd til deigen er klumpfri. 

Kakestykkene er fint å fryse. 

 

 

Kos deg med denne fine, enkle langpannekaken med mild appelsinsmak! 

 

 

 

      

Telegrafkake
Ingredienser

250 g smør
6 egg
6 dl sukker
11 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl melk
1 dl appelsinjuice 

Glasur:
6 dl melis 
ca 3-4 ss appelsinjuice

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.

Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smør, melk og appelsinjuice. Rør til deigen er jevn og klumpfri (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen melisglasuren og smør over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.

Del kaken i passe store firkanter.

Tips

 Du kan bruke både ferskpresset saft fra appelsin eller vanlig appelsinjuice fra kartong. Husk å sile vekk fruktkjøtt før du lager glasuren.

 Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å få lett og luftig kake. Jeg bruker ballongvisp og rører for hånd til deigen er klumpfri. 

Kakestykkene er fint å fryse. 

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift