Brukere online: 2042
Brukere i dag: 13802
Brukere siste 7 dager: 163048
Telegrafkake er en enkel og populær langpannekake.
Originaloppskriften har koppemål, men jeg har gjort om til nøyaktige mål fordi det gir større sikkerhet for vellykket kake.
Telegrafkake har myk og saftig konsistens og en mild smak av appelsin.
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 11 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 dl melk
♥ 1 dl appelsinjuice
Glasur:
♥ 6 dl melis
♥ ca 3-4 ss appelsinjuice
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.
Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smør, melk og appelsinjuice. Rør til deigen er jevn og klumpfri (se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasuren og smør over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.
Del kaken i passe store firkanter.
Telegrafkake er lett å like! 😊
Tips:
♥ Du kan bruke både ferskpresset saft fra appelsin eller vanlig appelsinjuice fra kartong. Husk å sile vekk fruktkjøtt før du lager glasuren.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å få lett og luftig kake. Jeg bruker ballongvisp og rører for hånd til deigen er klumpfri.
♥ Kakestykkene er fint å fryse.
Kos deg med denne fine, enkle langpannekaken med mild appelsinsmak!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 11 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 2 dl melk
♥ 1 dl appelsinjuice
Glasur:
♥ 6 dl melis
♥ ca 3-4 ss appelsinjuice
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle.
Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smør, melk og appelsinjuice. Rør til deigen er jevn og klumpfri (se tips).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25 - 30 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen melisglasuren og smør over den kalde kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet.
Del kaken i passe store firkanter.
♥ Du kan bruke både ferskpresset saft fra appelsin eller vanlig appelsinjuice fra kartong. Husk å sile vekk fruktkjøtt før du lager glasuren.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt for å få lett og luftig kake. Jeg bruker ballongvisp og rører for hånd til deigen er klumpfri.
♥ Kakestykkene er fint å fryse.
Skriv ny kommentar