Brukere online: 100
Brukere i dag: 1858
Brukere siste 7 dager: 197066
Torta Sbriciolata er en nydelig, italienske kake som kjennetegnes av at mørdeigen smuldres på toppen av kaken ("sbriciolata" betyr "smuldret" på italiensk).
Kaken lages med litt ulike variasjoner i fyllet. Denne varianten her har et mykt ricottafyll med smak av vanilje og appelsin.
En veldig god og delikat kake, som jeg virkelig kan anbefale at du tester ut!
Ingredienser:
Mørdeig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 175 g smør
♥ 1 egg
Fyll:
♥ 500 g ricotta (se tips)
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ revet skall av 1 appelsin
Pynt:
2 ss melis
Fremgangsmåte:
Bland mel, sukker og bakepulver og ha dette i en food processor. Tilsett mykt smør og kjør sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg.
Ha ingrediensene til fyllet i en bolle.
Pisk raskt sammen til en glatt krem.
Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter).
Ha 2/3 av deigen i formen og press den forsiktig utover bunnen av formen. Vær nøye på at deigen går helt inntil kanten av formen.
Hell i ricottafyllet.
Ta resten av deigen og smuldre den mellom fingrene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter.
La kaken avkjøles i formen til den er helt kald (se tips).
Løsne kaken fra formen og flytt den over på et kakefat.
Sikt over melis før servering.
Jeg ble så positivt overrasket over smaken på denne kaken. Utrolig deilig og mild smak av vanilje og appelsin. ♥
Denne kaken passer veldig godt å servere utover vinteren.
Tips:
♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. 500 gram tilsvarer to slike bokser.
♥ Det er viktig at du lar kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Den kan gjerne stå i kjøleskapet over natten. Da blir den fast i konsistensen og lett å ta ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Etter at du har flyttet kaken over på et kakefat, bør du imidlertid la den stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering fordi den smaker best når den er romtemperert.
♥ Kaken er super å fryse.
♥
Torta Sbriciolata alla ricotta - lettvint, italiensk kake som er kjempegod! 🤩
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mørdeig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 175 g smør
♥ 1 egg
Fyll:
♥ 500 g ricotta (se tips)
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ revet skall av 1 appelsin
Pynt:
2 ss melis
Bland mel, sukker og bakepulver og ha dette i en food processor. Tilsett mykt smør og kjør sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett egget og kjør videre til deigen samler seg.
Ha ingrediensene til fyllet i en bolle. Pisk raskt sammen til en glatt krem.
Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (20 cm i diameter). Ha 2/3 av deigen i formen og press den forsiktig utover bunnen av formen. Vær nøye på at deigen går helt inntil kanten av formen.
Hell i ricottafyllet.
Ta resten av deigen og smuldre den mellom fingrene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald (se tips). Løsne kaken fra formen og flytt den over på et kakefat.
Sikt over melis før servering.
♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene. 500 gram tilsvarer to slike bokser.
♥ Det er viktig at du lar kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Den kan gjerne stå i kjøleskapet over natten. Da blir den fast i konsistensen og lett å ta ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Etter at du har flyttet kaken over på et kakefat, bør du imidlertid la den stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering fordi den smaker best når den er romtemperert.
♥ Kaken er super å fryse.
Skriv ny kommentar