Brukere online: 558
Brukere i dag: 965
Brukere siste 7 dager: 198311
Søtpotetpuré er nydelig å servere til alt fra kalkun, kjøttkaker til stekt fisk.
Et godt alternativ til hjemmelaget potetstappe, men som gir en litt mer sødmefylt smak.
Se for eksempel HER hvor jeg har servert pannestekt breiflabb sammen med søtpotetpuré.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 kg søtpotet (skrelt vekt)
♥ 2 ss smør
♥ 2 ts flaksalt
Fremgangsmåte:
Skrell søtpotetene og skjær dem i mindre biter. Ha dem i en kjele.
Fyll opp med vann og la søtpotetbitene småkoke til bitene er helt møre (ca. 15 minutter). Sil bort vannet.
Mos søtpotetene til en glatt puré med en stavmikser.
Tilsett smøret og kjør det sammen med søtpotetpuréen.
Smak til med flaksalt.
Tips:
Mengden smør i søtpotetpuréen kan du justere etter ønske. Tilsetter du mer, blir puréen fyldigere.
I tillegg til smør kan du også røre inn et par skjeer crème fraîche.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg søtpotet (skrelt vekt)
♥ 2 ss smør
♥ 2 ts flaksalt
Skrell søtpotetene og skjær dem i mindre biter. Ha dem i en kjele.
Fyll opp med vann og la søtpotetbitene småkoke til bitene er helt møre (ca. 15 minutter). Sil bort vannet.
Mos søtpotetene til en glatt puré med en stavmikser. Tilsett smøret og kjør det sammen med søtpotetpuréen. Smak til med flaksalt.
Mengden smør i søtpotetpuréen kan du justere etter ønske. Tilsetter du mer, blir puréen fyldigere.
I tillegg til smør kan du også røre inn et par skjeer crème fraîche.
Skriv ny kommentar