Brukere online: 192
Brukere i dag: 2648
Brukere siste 7 dager: 315668
Kålrot- og søtpotetstappe er deilig tilbehør til mange slags retter.
Den litt søtlige smaken på stappen gjør at jeg synes den smaker spesielt godt til salt mat, som for eksempel Øldampet pinnekjøtt.
Ingredienser:
♥ 700 g kålrot (skrelt vekt)
♥ 700 g søtpotet (skrelt vekt)
♥ 1 ss hvetemel
♥ 50 g smør
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Rens kålrot og søtpotet og del i mindre biter. Ha bitene i en kjele med lett saltet vann og kok dem helt møre.
Hell av vannet.
Mos kålrot- og søtpotetbitene til en stappe (bruk gjerne en stavmikser til dette).
Dryss over hvetemelet og bland det godt inn i mosen.
Tilsett deretter smøret.
Rør kraftig i stappen så smøret smelter og den blir luftig og jevn. Smak til med salt og eventuelt litt pepper.
Ta kjelen av platen og ha kålrot- og søtpotetstappen i en serveringsskål.
Mmm... denne stappen er så god at jeg kunne spist den alene.... 😊
Tips:
♥ Det er ikke viktig at du følger nøyaktig angitt vekt på kålrot og søtpotet.
♥ Se også Kålrotstappe og Rotmos med kålrot og gulrot.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 700 g kålrot (skrelt vekt)
♥ 700 g søtpotet (skrelt vekt)
♥ 1 ss hvetemel
♥ 50 g smør
♥ kvernet salt og pepper
Rens kålrot og søtpotet og del i mindre biter. Ha bitene i en kjele med lett saltet vann og kok dem helt møre.
Hell av vannet og mos kålrot- og søtpotetbitene til en stappe (bruk gjerne en stavmikser til dette).
Dryss over hvetemelet og bland det godt inn i mosen. Tilsett deretter smøret. Rør kraftig i stappen så smøret smelter og den blir luftig og jevn. Smak til med salt og eventuelt litt pepper.
Ta kjelen av platen og ha kålrot- og søtpotetstappen i en serveringsskål.
♥ Det er ikke viktig at du følger nøyaktig angitt vekt på kålrot og søtpotet.
♥ Se også Kålrotstappe og Rotmos med kålrot og gulrot.
Skriv ny kommentar