Rotmos med kålrot og gulrot

Rotmos er deilig tilbehør til mange slags retter! 

Denne varianten ligner veldig på Kålrotstappe, men jeg har i tillegg tilsatt moste gulrøtter.

 

 


Ingredienser:

♥ 1 kg kålrot (skrelt vekt)
♥ 200 g gulrøtter (skrelt vekt)
♥ 1,5 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
♥ 1,5 dl fløte eller helmelk
♥ 75 g smør (kan reduseres eller sløyfes, se tips)
♥ salt og kvernet pepper


Fremgangsmåte: 

Rens kålrot og gulrøtter og del i mindre biter. Ha bitene i en kjele med lett saltet vann.

 

 

Kok bitene helt møre. 

Hell av vannet.

 

 

Mos kålroten og gulrøttene til en stappe (bruk gjerne en stavmikser til dette). 

Dryss over hvetemelet og bland det godt inn i mosen. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme. Spe med fløte eller helmelk mens du rører hele tiden, og tilsett deretter smøret. Rør kraftig i stappen så smøret smelter og den blir luftig og jevn.

Smak til med salt og pepper.

 

 

Ta kjelen av platen og ha kålrotstappen i en serveringsskål. Pynt eventuelt med litt persille.

 

 


Tips:

♥ Det er ikke viktig at du følger nøyaktig angitt vekt på kålrot og gulrøttene. 

♥ Hvetemelet i stappen gjør at den tykner litt, men kan sløyfes hvis du vil unngå mel. Du kan alternativt koke kålroten og gulrøttene sammen med 1 - 2 skrelte poteter og mose potetene sammen med kålroten og gulrøttene. Dette gir også litt stivelse til stappen som gjør den fastere.

♥ Det går greit å halvere eller droppe smøret hvis du foretrekker det. 

♥ I tillegg til kålrot og gulrot, egner også pastinakk og sellerirot seg godt i rotmosen. Bare bytt ut etter ønske og følg ellers oppskriften som angitt på samme måte. 

♥ Rotmosen smaker aller best nylaget. Server den for eksempel til Pinnekjøtt eller som tilbehør til Flesk og duppe. Også nydelig til kylling og fiskeretter. 

 

Veldig enkelt og veldig godt! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Rotmos med kålrot og gulrot
Ingredienser

♥ 1 kg kålrot (skrelt vekt)
♥ 200 g gulrøtter (skrelt vekt)
♥ 1,5 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
♥ 1,5 dl fløte eller helmelk
♥ 75 g smør (kan reduseres eller sløyfes, se tips)
♥ salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Rens kålrot og gulrøtter og del i mindre biter. Ha bitene i en kjele med lett saltet vann og kok dem helt møre. 

Hell av vannet og mos kålroten og gulrøttene til en stappe (bruk gjerne en stavmikser til dette). 

Dryss over hvetemelet og bland det godt inn i mosen. Sett kjelen tilbake på platen på middels varme. Spe med fløte eller helmelk mens du rører hele tiden, og tilsett deretter smøret. Rør kraftig i stappen så smøret smelter og den blir luftig og jevn. Smak til med salt og pepper.

Ta kjelen av platen og ha kålrotstappen i en serveringsskål. Pynt eventuelt med litt persille.

Tips

♥ Det er ikke viktig at du følger nøyaktig angitt vekt på kålrot og gulrøttene. 

♥ Hvetemelet i stappen gjør at den tykner litt, men kan sløyfes hvis du vil unngå mel. Du kan alternativt koke kålroten og gulrøttene sammen med 1 - 2 skrelte poteter og mose potetene sammen med kålroten og gulrøttene. Dette gir også litt stivelse til stappen som gjør den fastere.

♥ Det går greit å halvere eller droppe smøret hvis du foretrekker det. 

♥ I tillegg til kålrot og gulrot, egner også pastinakk og sellerirot seg godt i rotmosen. Bare bytt ut etter ønske og følg ellers oppskriften som angitt på samme måte. 

♥ Rotmosen smaker aller best nylaget. Server den for eksempel til Pinnekjøtt eller som tilbehør til Flesk og duppe

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift