Brukere online: 193
Brukere i dag: 2686
Brukere siste 7 dager: 315675
Denne pinnekjøttsausen tar utgangspunkt i kraften som blir igjen i kjelen når man lager Øldampet pinnekjøtt. Kraften vil da ha smak av både øl og pinnekjøtt. Jeg smaksetter sausen dessuten med en god skje søtsterk sennep.
Knallgod saus til pinnekjøtt!
Ingredienser:
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 6 dl pinnekjøttkraft + vann
♥ 1 ss dijonsennep (gjerne søtet med honning)
♥ kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Utgangspunktet her er som nevnt pinnekjøtt som jeg har dampet i øl (med mandelpoteter i bunnen av kjelen), se innlegget HER.
Sil av kraften som pinnekjøttet har dampet i.
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør dette til en glatt jevning.
Spe med halvparten av kraften og rør til en klumpfri blanding.
Spe med litt og litt mer kraft (eller eventuelt noe vann hvis du synes at sausen blir for salt av bare kraft).
Gi sausen et oppkok.
Smak til sausen med sennep og eventuelt litt kvernet pepper.
Pinnekjøttsausen er klar for servering!
Tips:
♥ Siden pinnekjøttkraften er nokså salt, vil det mest sannsynlig ikke være nødvendig å salte sausen.
♥ Bruk gjerne dijonsennep som er søtet med litt honning. Alternativt kan du bruke vanlig dijonsennep.
♥
Digg saus til pinnekjøtt med øl og sennep! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 ss smør
♥ 3 ss hvetemel
♥ 6 dl pinnekjøttkraft + vann
♥ 1 ss dijonsennep (gjerne søtet med honning)
♥ kvernet pepper
Utgangspunktet her er som nevnt pinnekjøtt som jeg har dampet i øl (med mandelpoteter i bunnen av kjelen), se innlegget HER.
Sil av kraften som pinnekjøttet har dampet i.
Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør dette til en glatt jevning.
Spe med halvparten av kraften og rør til en klumpfri blanding.
Spe med litt og litt mer kraft (eller eventuelt noe vann hvis du synes at sausen blir for salt av bare kraft).
Gi sausen et oppkok.
Smak til sausen med sennep og eventuelt litt kvernet pepper.
♥ Siden pinnekjøttkraften er nokså salt, vil det mest sannsynlig ikke være nødvendig å salte sausen.
♥ Bruk gjerne dijonsennep som er søtet med litt honning. Alternativt kan du bruke vanlig dijonsennep.
Skriv ny kommentar