Trifle

Trifle
Ingredienser

Kake i skiver (se tips)

Dynking:
melk eller likør (se tips)

Bær:
rensede jordbær
eventuelt jordbærsyltetøy

Vaniljekrem (se tips):
4 dl kremfløte
1 vaniljestang
4 eggeplommer
80 g sukker
1 ss maizena

Krem:
3 dl kremfløte
1 ss sukker

Fremgangsmåte

Start med å lage vaniljekremen (med mindre du bruker ferdigkjøpt, se tips). Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både dette og selve vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Hell den varme fløten i eggeblandingen i en tynn stråle mens du pisker hele tiden. Ha så hele egge-/fløteblandingen tilbake i kjelen og varm opp på svak varme under stadig omrøring til vaniljekremen tykner. NB! Kremen må ikke bli for varm, ellers skiller den seg!! Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljekremen. Fjern vaniljestangen.

Pisk kremfløten sammen med sukker til luftig krem.

Legg så et lag med kake i bunnen av en stor glassbolle. Dynk med litt melk eller likør. Ha så over rensede jordbær og eventuelt litt syltetøy. Fordel deretter over vaniljekrem og pisket krem. Legg på et nytt lag med kake og gjenta så mange ganger du ønsker. Pynt med masse jordbær på toppen.

Settes kjølig frem til servering!

Tips

"Trifle" kan lages med forskjellige typer kaker. Du kan for eksempel bruke vanlig sukkerbrød, enkel formkake, marmorkake, sitronkake, rullekake eller annen myk kake med mild smak.

Du kan også strø over noen knuste mandelmakroner, havreflarn eller andre småkaker.

Er du glad i nøtter, kan du strø over det også.

Tradisjonell "Trifle" lages ofte med sherry, portvin eller madeira, men fruktlikør er også godt (for eksempel jordbærlikør, appelsinlikør, aprikoslikør eller sitronlikør).

Har du dårlig tid, går det kjempefint å bruke ferdigkjøpt vaniljesaus.

- -

SUMMER SUN

"GREAT is the sun, and wide he goes
Through empty heaven with repose;
And in the blue and glowing days
More thick than rain he showers his rays.

Though closer still the blinds we pull
To keep the shady parlour cool,
Yet he will find a chink or two
To slip his golden fingers through.

The dusty attic spider-clad
He, through the keyhole, maketh glad;
And through the broken edge of tiles
Into the laddered hay-loft smiles.

Meantime his golden face around
He bares to all the garden ground,
And sheds a warm and glittering look
Among the ivy's inmost nook.

Above the hills, along the blue,
Round the bright air with footing true,
To please the child, to paint the rose,
The gardener of the World, he goes."

(Robert Louis Stevenson, fra "A Child's Garden of Verses", 1885)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift