Tyttebærkrem

Tyttebærkrem er nydelig som tilbehør til for eksempel Strull eller Krumkaker.

Også herlig som fyll i bløtkake eller rullekake. 

Og virkelig fantastisk sammen med nystekte vafler!

 

Ingredienser:

2 dl kremfløte
2 dl seterrømme (se tips)
2 dl melis
4 ts vaniljesukker
4 dl rørt tyttebærsyltetøy (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk kremfløten til tykk krem.

Tilsett seterrømme, melis og vaniljesukker.

 

 

Bland dette forsiktig sammen. Vend deretter inn tyttebærsyltetøy.

 

 

Ha tyttebærkremen i en skål og oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Tips:

Bruk seterrømme fordi det gir tykkere krem enn lettrømme. 

Bruk tyttebærsyltetøy av god kvalitet, som smaker skikkelig av tyttebær. Pass imidlertid på at det ikke er for rennende, ellers blir tyttebærkremen for tynn i konsistensen. 

 

Tyttebærkremen er nydelig sammen med f eks tradisjonelle, hjemmebakte Strull

 

 

God fornøyelse! 

 


     

Tyttebærkrem
Ingredienser

2 dl kremfløte
2 dl seterrømme (se tips)
2 dl melis
4 ts vaniljesukker
4 dl rørt tyttebærsyltetøy (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk kremfløten til tykk krem.

Tilsett seterrømme, melis og vaniljesukker.

Bland dette forsiktig sammen. Vend deretter inn tyttebærsyltetøy.

Ha tyttebærkremen i en skål og oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Bruk seterrømme fordi det gir tykkere krem enn lettrømme. 

Bruk tyttebærsyltetøy av god kvalitet, som smaker skikkelig av tyttebær. Pass imidlertid på at det ikke er for rennende, ellers blir tyttebærkremen for tynn i konsistensen. 

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift