Brukere online: 1990
Brukere i dag: 22154
Brukere siste 7 dager: 195305
17. mai er den dagen i året hvor alle får lov til å spise så mange is man orker!
Med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått lager du enkelt superlekre iskremkjeks til 17. mai! Fylles med hjemmelaget vaniljeis og pyntes med smeltet sjokolade.
Ingredienser:
Vaniljeis:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
17. mai-pyntede iskremkjeks:
♥ ferdigkjøpte iskremkjeks
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
♥ farget strøssel i rødt, hvitt og blått
Pynt:
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
Fremgangsmåte:
Vaniljeis:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.
Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4 - 5 timer eller gjerne over natten.
Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.
17. mai-pyntede iskremkjeks:
17. mai-pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle.
Jeg bruker helst lys overtrekkssjokolade. Den sjokoladen smelter veldig lett, men det går også fint å smelte helt vanlig melkesjokolade
Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen.
Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.
Servering:
Tin vaniljeisen i 15 - 20 minutter før servering så du får formet runde iskremkuler. Fyll iskremkjeksene med vaniljeis og ringle eventuelt over smeltet melkesjokolade til pynt.
Tips:
♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i mange matbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg har kjøpt mitt strøssel hos COOP MEGA.
♥ Hjemmelaget vaniljeis er jo noe av det beste som finnes, men det går selvsagt fint å fylle iskremkjeksene med ferdigkjøpt iskrem også!
♥ Se også Vaniljeis i skiver til 17. mai, der jeg har laget en litt større porsjon vaniljeiskrem som jeg har fylt i en brødform slik at vaniljeisen kan serveres i skiver ved servering.
Det kommer mange søte tips til 17. mai nå fremover, så det er bare å følge med her på Det søte liv!
♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljeis:
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 dl kremfløte
17. mai-pyntede iskremkjeks:
♥ ferdigkjøpte iskremkjeks
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
♥ farget strøssel i rødt, hvitt og blått
Pynt:
♥ 100 g melkesjokolade eller lys overtrekkssjokolade
Vaniljeis:
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene på innsiden. Bland dette i eggedosisen. Pisk kremfløten til myk krem. Vend dette inn i eggedosisen til slutt.
Fyll iskremblandingen i en boks. Sett boksen i fryseren i 4 - 5 timer eller gjerne over natten.
Imens kan du lage klar pyntede iskremkjeks.
17. mai-pyntede iskremkjeks:
17. mai-pyntede iskremkjeks lager du veldig enkelt. Bare finn frem ferdigkjøpte iskremkjeks og ha sjokolade i en bolle og strøssel i en annen bolle.
Jeg bruker helst lys overtrekkssjokolade. Den sjokoladen smelter veldig lett, men det går også fint å smelte helt vanlig melkesjokolade
Dypp kjeksen ned i smeltet sjokolade så kanten blir godt dekket og dypp kjeksen deretter i skålen med kakestrøssel slik at strøsselet fester seg i den smeltede sjokoladen. Sett iskremkjeksene i glass eller lignende (det finnes også egne stativ spesielt beregnet på iskremkjeks), slik at sjokoladen stivner.
Servering:
Tin vaniljeisen i 15 - 20 minutter før servering så du får formet runde iskremkuler. Fyll iskremkjeksene med vaniljeis og ringle eventuelt over smeltet melkesjokolade til pynt.
♥ Flaggstrøssel fra Dr Oetker fås kjøpt i mange matbutikker og kjøkkenutstyrsbutikker nå før 17. mai. Jeg har kjøpt mitt strøssel hos COOP MEGA.
♥ Hjemmelaget vaniljeis er jo noe av det beste som finnes, men det går selvsagt fint å fylle iskremkjeksene med ferdigkjøpt iskrem også!
♥ Se også Vaniljeis i skiver til 17. mai, der jeg har laget en litt større porsjon vaniljeiskrem som jeg har fylt i en brødform slik at vaniljeisen kan serveres i skiver ved servering.
3 kommentarer
Denne isen er fantastisk. Jeg
Denne isen er fantastisk. Jeg elsker bloggen din,men jeg lurte på om man kan ta isen i skål
Det kan du såklart gjøre, og
Det kan du såklart gjøre, og til 17. mai kan du drysse flaggstrøssel over isen i skålen:)
Hei :) tenkte å lage isen til
Hei :) tenkte å lage isen til julaften og nyttårsaften. Tenkte å begynne tidlig så jeg ikke trenger å stresse så veldig. Hvor lenge kan isen holde i frysa?
Ha en fin kveld! :)
Mvh
Valentina
Skriv ny kommentar