Brukere online: 2206
Brukere i dag: 36553
Brukere siste 7 dager: 196786
"Vaniljekesammuffins med sjokoladebiter" er lettlagde og kjempegode muffins! Den gode vaniljesmaken kommer av at deigen inneholder vaniljekesam!
Se også oppskrift på Vaniljekesammuffins med jordbær og sjokolade og Vaniljekesammuffins med bær og sjokolade.
Oppskriften gir 12-15 stk (avhengig av hvor store du lager dem).
125 g smør
2 egg
1 dl sukker
3 dl vaniljekesam
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g kokesjokolade
Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker og vaniljekesam med en stålvisp. Rør i det avkjølte smøret, bakepulver og hvetemel. Tilsett hakket sjokolade.
Ha papirformer i muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to spiseskjeer.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min. Avkjøl. Løsne muffinsene fra formen med en skarp kniv og hvelv dem forsiktig ut av formen.
Rør minst mulig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt. Bare vend rundt noen ganger med slikkepotten slik at melet blander seg i deigen. Dette for å hindre at deigen blir seig.
Dette blir en tykk deig, som er meningen fordi det hindrer at sjokoladebitene synker til bunns i muffinsene under stekingen.
Muffinsene er kjempefine å fryse!
Skriv ny kommentar