Vaniljestenger


"Vaniljestenger" er helt kjempenydelige småkaker!

Oppskriften gir 90 stk.

Vaniljestenger
Ingredienser

250 g smør
180 g sukker
1 stort egg
2 ss vaniljesukker
350 g hvetemel

Pynt:
eggehvite til pensling
hakkede mandler
perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Bland deretter i vaniljesukker og hvetemel. Kna deigen jevn.

Del deigen opp i 7 deler. Trill hver del til stenger på lengde med stekeplaten. Legg lengdene på to bakepapirdekkede stekeplater (4 lengder på den ene og 3 lengder på den andre) og trykk dem litt ned med fingrene. Pensle over med eggehvite og dryss med fint hakkede mandler og perlesukker.

Stek lengdene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 min. Del lengdene opp på skrå i stenger mens de fortsatt er lunkne. Avkjøl stengene på rist til de er helt kalde.

Tips

"Vaniljestenger" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Hei! Bruker helst vaniljepulver(frø) når jeg baker. Hva slags vaniljesukker er ment i denne oppskriften?
Mvh. Mari Ann

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift