Aniskringler

Aniskringler
Ingredienser

50 g gjær
100 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker (se tips)
2 ts hel anis (se tips)
ca 12 dl hvetemel
+ 1 dl hvetemel til utbaking

Pynt:
egg til pensling
hel anis

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret i en kjele. Ha i melken og varm opp til blandingen er fingervarm (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Bland i sukker og anisfrø. Ha deretter i hvetemel og elt deigen sammen. Hev deigen i 45 min.

Ha deigen på bakebordet sammen med litt ekstra hvetemel. Kna deigen smidig. Del den så i 24 like store emner. Trill emnene til fingertykke pølser og form dem til kringler.

Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater og la dem etterheve i ca 20 min. Pensle med sammenvispet egg og dryss over anisfrø.

Stekes midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min, til kringlene har fått vakker, gylden farge.

Tips

Pass på at du kjøper hele anisfrø og ikke malt anis.

I originaloppskriften er det bare 1 dl sukker, men jeg liker "Aniskringlene" litt søtere, slik at de er gode også uten pålegg. Tilpass sukkermengden etter eget ønske.

"Aniskringler" er fine å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

18 kommentarer

Nydelig

Kan anbefale å prøve oppskriften på aniskringler, svært gode kringlerEllinor Lade

Kan absolutt anbefale denne oppskriften - etter 10. gangen uten noe annet enn fantastiske aniskringler så har hele familien begynt å spise disse, selv de som "ikke liker aniskringler". Straks er 72 nye i ovnen!

PS - det fungerer aldeles fint med tørrgjær også - bare følg samme framgangsmåte.

Fikk flott resultat med tørrgjær i bakebollen først - blandet sukker og anisfrø i den varme væsken med margarin og melk og hadde dette sammen med tørrgjæren - til slutt melet.
Det smaker helt fortreffelig.

Disse har gjort stor lykke i alle anledninger. Fint å ha i fryseren. Tiner dem i stekovnen og så godt smør og brunost. Herlig til enhver tid.

Fantastisk oppskrift! Selv jeg som ikke får til gjærbakst fikk til magiske kringler :)

Takk for flott oppskrift! Eg har gjort nokre tilpassingar som Har vorte veldig bra! Eg brukar tørrgjær- blandar alle dei tørre ingrediensane+ 1 pk anis ( ikkje 2 ss). Tilsett lunka melk og eit egg. Piskar med kjøkkenmaskin- tilsetter smør i terningar og eltar det godt inn. Må tilsette litt meir mjøl enn det som står i oppskrifta- til deiga slepp. Hevar i ca 1 t. Bakar ut kringlene, etterhevar i ovn på 60 grader ( skrur av når eg set dei inn i ovnen). Penslar ikkje, og pyntar ikkje med anisfrø. Kringlene blir luftige og heilt fantastiske!

Hei.
Har kjøpt anisPULVER på internasjonal butikk. Tenkte å bake aniskringler,men vet ikke hvor mye jeg skal ha i.
Er det noen der ute som kan gi meg tips?
På forhånd takk

Har aldri laget slike før men til jul ble di bakt. Og noe så godt. Herlig. Nå skal nye bakes. Er en favoritt hos min familie nu.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift