Brukere online: 2950
Brukere i dag: 26841
Brukere siste 7 dager: 199844
Hei alle sammen!
Håper dere har hatt en kjempefin høsthelg!
Jeg vil i dag først av alt takke dere for de søte kommentarene dere legger igjen både her på bloggen, på facebooksiden til Det søte liv og på e-poster dere sender meg.
Jeg rekker ikke alltid å svare dere så raskt, men jeg leser alle meldinger og blir veldig glad for å få dem!
♥
Her har dere en deilig plommedessert som er en slags krysning av kake og pudding.
Plommedesserten er smaksatt med mandler og kanel og serveres varm og nystekt - gjerne med en klatt vanijeiskrem ved siden av.
Superlettvint å lage og en nydelig måte å anvende høstens plommer på!
♥ Ingredienser:
♥ 125 g smør
♥ 1,25 dl melk
♥ 1 egg
♥ 60 g sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 180 g hvetemel
- -
♥ 750 g plommer
♥ 100 g sukker
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ss vann
♥ 90 g mandelflarn
♥ 2 ss sukker
♥ Fremgangsmåte:
Start med å dele opp og rense plommene. Bland plommene i en kjele med kanel og 100 g sukker. Tilsett 1 ss vann og kok på svak varme i et par minutter til plommene er myke.
Ha plommeblandingen i en liten, ildfast form som rommer ca 1,5 liter.
Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sammenvispet egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en klissete deig.
Fordel deigen over plommene i store klatter med en spiseskje. Fordel over mandelflarn og dryss over sukker.
Stek desserten gylden midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min, til deigen er gjennomstekt.
♥ Tips:
Denne plommedesserten smaker best samme dag den er laget og aller best mens den fortsatt er lunken.
KOS DEG MED PLOMMER!
Kakedeig:
125 g smør
1,25 dl melk
1 egg
60 g sukker
1 ts bakepulver
180 g hvetemel
Plommefyll:
750 g plommer
100 g sukker
2 ts kanel
1 ss vann
Pynt:
90 g mandelflarn
2 ss sukker
Start med å dele opp og rense plommene. Bland plommene i en kjele med kanel og 100 g sukker. Tilsett 1 ss vann og kok på svak varme i et par minutter til plommene er myke.
Ha plommeblandingen i en liten, ildfast form som rommer ca 1,5 liter.
Smelt smøret og bland med melken. Tilsett sammenvispet egg og sukker. Sikt mel og bakepulver og bland i til en klissete deig.
Fordel deigen over plommene i store klatter med en spiseskje. Fordel over mandelflarn og dryss over sukker.
Stek desserten gylden midt i ovnen ved 180°C i 30-40 min, til deigen er gjennomstekt.
Denne plommedesserten smaker best samme dag den er laget og aller best mens den fortsatt er lunken.
3 kommentarer
Denne kaka ser absolutt
Denne kaka ser absolutt nydelig ut, men tar jeg feil når jeg sier at det ikke er mandelflarn (som jo er et bakverk, en type kjeks) og heller ikke mandelflak som er oppå kaka på bildet, men pekannøtter?
Denne kaka ser absolutt
Denne kaka ser absolutt nydelig ut, men tar jeg feil når jeg sier at det ikke er mandelflarn (som jo er et bakverk, en type kjeks) og heller ikke mandelflak som er oppå kaka på bildet, men pekannøtter?
Uffda, nå ser det ut som jeg
Uffda, nå ser det ut som jeg spammer deg - det var på ingen måte meningen å skrive innlegget to ganger, noe har gått galt her. Beklager!!
Skriv ny kommentar