Chewy Chocolate Chip Cookies


Nystekte cookies er deilige hele året!

Denne oppskriften gir litt tykke cookies som beholder en myk og "chewy" konsistens etter steking.

 

 

Så gode å spise mens de er varme, gjerne med et glass kald melk. Yum

 

 

Oppskriften gir ca 50 små cookies.

 

Ingredienser:
♥ 225 g smør
♥ 200 g brunt sukker (demerarasukker)
♥ 100 g hvitt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts natron
♥ 325 g hvetemel
♥ 3,5 dl chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade)

 

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn det hele egget og eggeplommen. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade, se tips). Sett deigen kjølig i 30 min.

Sett kaker på stekeplater dekket med bakepapir ved hjelp av to teskjeer (kakene flyter litt ut under stekingen, så beregn litt avstand).

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min (kakene skal være lyse og litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjøles på platen i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Oppbevares i tettsluttet kakeboks.

 

 

Tips:

♥ I cookiesene på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips. Hershey's Semi-Sweet Chocolate Chips fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny.

 

 

Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

 


♥ Det søte serviset, boksen og duken er sponset av GreenGate. Utrolig vakkert!  Heart 

♥ De søte, små melkeflaskene har jeg kjøpt hos Åhlens.

 


♥ Cookiesene oppbevares i tett boks så de holder seg myke. De kan også fryses.

Ikke stek disse cookiesene for lenge - det er meningen at de skal være myke også når de er avkjølte.

 

 

Deilige cookies! 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Chewy Chocolate Chip Cookies
Ingredienser

♥ 225 g smør
♥ 200 g brunt sukker (demerarasukker)
♥ 100 g hvitt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts natron
♥ 325 g hvetemel
♥ 3,5 dl chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade)

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør luftig sammen med hvitt og brunt sukker. Pisk inn det hele egget og eggeplommen. Rør så inn vaniljeessens og natron. Bland til slutt inn hvetemelet og chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade, se tips). Sett deigen kjølig i 30 min.

Sett kaker på stekeplater dekket med bakepapir ved hjelp av to teskjeer (kakene flyter litt ut under stekingen, så beregn litt avstand). Det blir ca 50 små cookies av denne oppskriften.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min (kakene skal være lyse og litt gyldne i kantene). La cookiesene avkjøles på platen i 10 min, slik at de stivner litt før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Tips

♥ I cookiesene på bildet har jeg brukt ekte, amerikanske chocolate chips. Hershey's Semi-Sweet Chocolate Chips fås blant annet kjøpt i butikkene til Meny. Får du ikke tak i disse, er grovt hakket kokesjokolade et godt alternativ.

♥ Cookiesene oppbevares i tett boks så de holder seg myke. De kan også fryses.

♥ Ikke stek disse cookiesene for lenge - det er meningen at de skal være myke også når de er avkjølte.

28 kommentarer

Hei! Kan man bruke vanlig brunt sukker i stedenfor demarasukkeret i disse cookiesene?

Lagde nettopp disse :) hadde ikke vaniljeekstrakt, så brukte vaniljestang. De ble super gode! Tusen takk for oppskriften! :D

Hei jeg på 12år lagde de nettopp de ble kjempe gode. Jeg brukte vaniljeessens og brunt sukker de ble kjempe gode. Men jeg hadde daim sjokolade i steden for kokesjokolade.

Hei jeg er 11år og lagde de nettopp haha jeg er yngst. Har aldri smagt dem men di var kjempegode. jeg brukte mnm og di ble kjempe gode. jeg hadde ikke sukker så jeg brukte salt, di ble kjempe gode

Hei! Tenkte å lage disse til neste helg og lurte på om det går an å fryse deigen i små kuler slik at jeg kan steke dem når jeg trenger dem? Og hvis dette går, bør kulene tines før de stekes?

Hei.
Har laget en versjon av disse cookies ene men jg tilsetter bakekakao også. Men mine flyter ut så veldig under steking. Hva kan være grunnen til det? De blir veldig gode men vil jo ha de mer cookies lignende og ikke så flate.

Som svar på av Linn Kristin Sparby (ikke bekreftet)

Hei, jeg bruker også bakekakao i mine (pluss vaniljesukker og brunt sukker) og for meg gikk det helt greit. Men et tips til å få de til å få litt mer form slik at de ikke flyter ut, er å enten sette de i kjøleskapet en liten stund får steking, og/ eller lage kuler, som er litt flate på toppen, slik at de kan flyte ut til korrekt eller passe høyde :)

Hei, Anonym!

Er ikke personen som kommenterer på blogger så har ikke lært denne virksomheten, men siden jeg så spørsmålet ditt inneholde matematikk, måtte jeg slå ned på tastaturet en atter gang.

3,5 dl er i prinsippet 350 gram.
Dermed må du multiplisere antall desiliter med 100. Men siden sjokoladebitene kan være store, så vil 3,5 dl måle mindre enn 350 gram. Dermed er det viktig å vite tettheten til stoffet du ønsker å konvertere til gram fra dl.

Det finnes gode nettsider som har tabeller på dette.

Hei hei!
Jeg og mine venner lager disse cookiesene nå. De står i ovnen, og vi gleder oss veldig til og spise de.

Jeg lagde kjeksene noen dager tilbake i tid, for meg og familien min.
Siden jeg ikke hadde nok sjokolade, ei vaniljeekstrakt, trodde jeg kjeksene mine ikke ville bli noen suksess. Da jeg smakte på de, ble jeg overrasket over hvor deilig godt de smakte!
Neste gang jeg baker denne oppskriften, skal jeg fordoble alle ingrediensene, så det blir dobbelt så mange kjekser!

Lurer på om du har laget denne oppskriften selv, eller om du har lånt den fra noen?
Må bare rose den som formet veien til disse himmelsk gode søtsakene!

3,5 dl er i prinsippet 350 gram.
Dermed må du multiplisere antall desiliter med 100. Men siden sjokoladebitene kan være store, så vil 3,5 dl måle mindre enn 350 gram. Dermed er det viktig å vite tettheten til stoffet du ønsker å konvertere til gram fra dl.

Det finnes gode nettsider som har tabeller på dette.

Lagde disse med ungene. Stor suksess. Byttet ut sjokoladebitene med 200(!) gr hakket kokesjokolade og det bruke sukkeret med kokossukker (hadde ikke vanlig brunt). Fungerte fint som bare det. Takk for utrolig mange supre oppskrifter. Sjekker alltid din side først når jeg skal teste ut noe nytt :-)

Hei,
Kan oppskriften halveres? Hvordan blir det isåfall med de ulike små mengdene og egg?

Hei! Jeg savner den "gamle" oppskriften på Chewy chocolate cookies, er det mulig å få lagt ut den også? :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift