Brukere online: 93
Brukere i dag: 2308
Brukere siste 7 dager: 198189
Krydder - epler- vaniljekrem - hasselnøtter....
Denne kaken smaker det mye godt av!
Eplekake i langpanne og Eplekake i langpanne med vaniljekrem er blant de aller mest populære kakene her på Det søte liv. Eplekake med krydder og Eplekake med krydder og vaniljekrem er ikke langt unna.
Her har jeg laget en kombinasjon av disse kakene og laget et deilig eplekake i langpanne som både har deilig kryddersmak og nydelig vaniljekrem. Hakkede hasselnøtter gir deilig crunch, men kan selvsagt sløyfes hvis du vil ha kake uten nøtter.
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 500 g hvetemel
Fyll:
♥ 8 epler
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 5 ss brunt sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 75 g hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver, vaniljesukker og krydderet med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen.
Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over brunt sukker, kanel og grovt hakkede hasselnøtter (nøttene kan sløyfes hvis du vil).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.
♥ Tips:
Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine). Du kan også bruke Hjemmelaget vaniljekrem.
Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!
Deilig kake som man kommer i høststemning av
Kjøkkenet mitt luktet så utrolig godt av krydder og eplekake da kaken var ferdigstekt!
I tillegg tente jeg duftlysene med lukt av sandeltre som jeg kjøpte i India i forrige uke.
Salig stemning...
Vil du lage en stor og god langpannekake nå som det er så mørkt og vått ute, kan jeg virkelig anbefale denne kaken her.
Vaniljekremen gjør kaken saftig. Vaniljekremen smaker dessuten veldig godt til eplene og gjør kryddersmaken mildere.
Rett og slett en meget vellykket smakskombinasjon!
Nytes gjerne lunken og nystekt!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g mykt smør
♥ 500 g sukker
♥ 8 egg
♥ 3 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 500 g hvetemel
Fyll:
♥ 8 epler
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
♥ 5 ss brunt sukker
♥ 2 ss kanel
♥ 75 g hasselnøtter
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg av gangen (smørkremen kan skille seg litt, men dette blir bra igjen når du blander i hvetemelet). Sikt bakepulver, vaniljesukker og krydderet med en del av melet og bland inn i smørkremen. Bland så i resten av hvetemelet til en jevn og klumpfri deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Skrell eplene og del i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå deigen.
Legg vaniljekremen over eplene i små klatter ved hjelp av en spiseskje. Dryss over brunt sukker, kanel og grovt hakkede hasselnøtter (nøttene kan sløyfes hvis du vil).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 40-50 min (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten).
Avkjøl kaken i formen.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene forsiktig ut av formen ved hjelp av en kakespade.
Jeg bruker ferdigkjøpt vaniljekrem (Piano fra Tine). Du kan også bruke Hjemmelaget vaniljekrem.
Kakestykkene er fint å fryse og tiner nokså raskt!
2 kommentarer
Kunne du gitt meg mengdene
Kunne du gitt meg mengdene for liten langpanne? Stor langpanne blir så mye, men har veldig lyst å lage denne som liten langpanne :)
Jeg elsker oppskriftene dine
Jeg elsker oppskriftene dine og gleder meg veldig til å prøve denne. Jeg er forøvrig blitt familiens bakemester etter gulrotkaken i langpanne og nøttesuksess ;-) ..no lurer eg egentlig på hvilke epler som er best i denne kaken? Friske grønne eller litt søtere røde?
Skriv ny kommentar