Lettvintkake

Lettvintkake
Ingredienser

4 egg
150 g sukker
75 g hvetemel
75 g potetmel
2 ts bakepulver

Pynt:
50 g mandler
perlesukker

Fyll:
2,5 dl ferdig vaniljekrem
2,5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend forsiktig inn i eggedosisen.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Dryss over hakkede mandler og perlesukker. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min. Avkjøl kaken i formen.

Pisk kremfløten til krem. Vend forsiktig i vaniljekremen (se tips).

Ta kaken forsiktig ut av kakeformen og dra av bakepapiret fra undersiden. Del kakebunnen i to og fyll med vaniljekremen.

Tips

Ikke rør for mye i vaniljekremen når du blander den med pisket krem. Da blir fyllet for tyntflytende. Det holder at du blander kremen og vaniljekremen forsiktig med slikkepotten i et par tak.

Oppbevar kaken i kjøleskapet. Den er holdbar i et par dager.

Kaken bør som nevnt innledningsvis helst serveres sammen med rørt syltetøy for å få best smak.

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Hei, denne kaken heter "Husmorkake" og bakes mye her jeg bor og vi fyller den med forskjeĺige friske bær eller syltetøy sammen med fløtekrem. Min mamma har fortalt at oppskriften kom til bygda vår fra Steinslett i Troms i forbindelse med et Bondekvinnelagsmøte for Nord-Norge for ca 45-50 år sidn.

Denne kaken har jeg bakt noen ganger , men alltid fylt /dynket med tynt syltetøy og vanilje-krem. Kjempegod

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift