Brukere online: 72
Brukere i dag: 1390
Brukere siste 7 dager: 195583
Hei søte lesere!
Jeg håper dere koser dere med helg og ferie!
Elsker roser...
I Oslo har det i ettermiddag startet å regne, og som alltid er det ekstra deilig med gjærbakst når været ikke er helt på topp.
Lyst til å lage noen ekstra vakre og sommerlige boller nå i helgen?
Da har jeg et supert tips til deg! Jeg skal nemlig vise deg hvordan man lager nydelige, roseformede vaniljeboller!
Jeg har fylt dem med smør, melis og ekte vaniljesukker og pyntet med melisglasur som har mild sitronsmak.
Annonse: Det vakre serviset er sponset av GreenGate
Rosebollene er gode både med og uten glasur.
Oppskriften gir ca. 20 stk.
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 100 g melis
♥ 5 ss vaniljesukker
Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1-2 ss vann
Fremgangsmåte:
Ha mel, sukker og smør i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til smøret har smuldret seg fint med det tørre. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet med fingrene. Bland deretter med sukker.)
Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i melken. Tilsett væsken i melblandingen og arbeid deigen smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Slik former du bollene slik at de får rosemønster:
Del deigen først i 10 like store emner. Del deretter hvert av disse 10 emnene i 4 like stor biter.
Trill hver bit til en kule og trykk disse flate mellom hendene.
Legg fire flate deigrundinger etter hverandre slik at de overlapper.
Pensle over med smeltet smør og dryss på rikelig med melis og ekte vaniljesukker.
Start så fra venstre med å rulle de fire deigskivene sammen til en rull.
Del rullen på midten med en kniv.
Du vil da se at du får to boller som er flate på undersiden og som har rosemønster på oversiden.
Sett hver roseformede bolle i muffinsformer av papir, som gjerne kan settes i muffinsbrett (se tips).
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Avkjøl helt.
Rør sammen melis med sitronsaft og nok vann til at melisglasuren blir passe tykk.
Ringle litt glasur på hver rosebolle til pynt.
Tips:
♥ Det lønner seg å steke rosebollene i muffinsformer og eventuelt sette disse i muffinsbrett for at bollene skal holde fasongen bedre under stekingen. Bollene du ser på bildene i dette innlegget stekte jeg i muffinsformer, men jeg satte dem ikke i muffinsbrett.
♥ Du kan lage roseformede boller med hvilken som helst type gjærdeig og du kan variere med ulike typer fyll. Du skal få se Roseboller med kanelsukker snart her på Det søte liv. Rosebollene kan også fylles med syltetøy, sjokoladefyll, smørkrem osv...
Jeg synes disse Rosebollene med vaniljesmak er utrolig nydelige!
Sommerlig gjærbakst!
#sommerstemning
Varme og nystekte roseboller med vaniljesmak.....
Med litt melisglasur med sitronsmak blir rosebollene ekstra gode!
Ha en fortsatt deilig helg!
♥ ♥ ♥ ♥
Gjærdeig:
♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 50 g gjær
Fyll:
♥ 50 g smør
♥ 100 g melis
♥ 5 ss vaniljesukker
Glasur:
♥ 3 dl melis
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 1-2 ss vann
Ha mel, sukker og smør i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til smøret har smuldret seg fint med det tørre. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet med fingrene. Bland deretter med sukker.)
Varm opp melken til den er lunken (37°C). Løs opp gjæren i melken. Tilsett væsken i melblandingen og arbeid deigen smidig. La deigen heve i 30 minutter.
Slik former du bollene slik at de får rosemønster:
Del deigen først i 10 like store emner. Del deretter hvert av disse 10 emnene i 4 like stor biter. Trill hver bit til en kule og trykk disse flate mellom hendene. Legg fire flate deigrundinger etter hverandre slik at de overlapper. Pensle over med smeltet smør og dryss på rikelig med melis og ekte vaniljesukker. Start så fra venstre med å rulle de fire deigskivene sammen til en rull. Del rullen på midten med en kniv. Du vil da se at du får to boller som er flate på undersiden og som har rosemønster på oversiden.
Sett hver roseformede bolle i muffinsformer som gjerne kan settes i muffinsbrett (se tips). Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min, eller til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Rør sammen melis med sitronsaft og nok vann til at melisglasuren blir passe tykk. Ringle litt glasur på hver rosebolle til pynt.
♥ Det lønner seg å steke rosebollene i muffinsformer og eventuelt sette disse i muffinsbrett for at bollene skal holde fasongen bedre under stekingen. Bollene du ser på bildene i dette innlegget stekte jeg i muffinsformer, men jeg satte dem ikke i muffinsbrett.
♥ Du kan lage roseformede boller med hvilken som helst type gjærdeig og du kan variere med ulike typer fyll. Du skal få se Roseboller med kanelsukker snart her på Det søte liv. Rosebollene kan også fylles med syltetøy, sjokoladefyll, smørkrem osv...
4 kommentarer
Er det riktig at deigen blir
Er det riktig at deigen blir veldig løs.
Hei Eva, deigen virker
Hei Eva, deigen virker kanskje litt løs før den har hevet, men etter hevingen skal den være god å kna og jobbe med. Jeg brukte nok litt ekstra mel under utbakingen, men ikke særlig mye...
Bare tilsett ekstra hvetemel under utbakingen hvis du synes at deigen virker for klissete. Hvis deigen er for løs, vil rosebollene lettere miste fasongen under stekingen slik at rosemønsteret ikke synes, så ikke nøl med å kna inn ekstra mel hvis du synes det er nødvendig, men vent til etter at deigen har hevet ferdig.
Hei
Hei
Jeg har lyst å ha hveteboller i bursdag, men er på jobb om dagen. Kan deigen settes dagen før ved kaldheving? Slik at vi kan servere ferske hveteboller.
Jeg tilsatte ca 2 dl til med
Jeg tilsatte ca 2 dl til med hvetemel, for med meg var 6 dl altfor lite. Men nå ser deigen kjempegod ut og klart til å bli roseboller :-) takk for oppskrift :-)