Smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem


Hva med å lage en lettvint og kjempegod Smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem denne sommermandagen?

 

 

Syrlige rabarbra smaker deilig sammen med søt vaniljekrem. Smuldredrysset lages med store havregryn og mandelflak og blir sprøtt og crispy.

 

 

Serveres med vaniljesaus eller vaniljeis!

 

 

Ingredienser:

Smuldredeig:
♥ 150 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 100 g hvetemel
♥ 75 g store havregryn
♥ 75 g mandelflak

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 200 g rabarbra (renset)
♥ 2 ss sukker


Fremgangsmåte:

Bland hvetemel, sukker, havregryn og mandelflak i en bolle. Ha i smeltet smør og bland smuldredeigen raskt sammen.

Smør en paiform (ca 24 cm i diameter). Fordel vaniljekremen i bunnen av formen. Legg på rabarbra oppdelt i skiver og strø over sukker. Fordel så over smuldredeigen.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min til smuldrelokket er sprøtt og gyllent.

 


Tips:

♥ Du kan variere smuldredeigen ved å bytte mandelflak med havregryn (da blir kaken nøttefri) eller motsatt: bytte havregryn med mer mandelflak eller malte mandler. Det går også an å bytte mandlene med andre typer nøtter eller å droppe helt mandler og havregryn og lage smuldredeigen med bare hvetemel, smør og sukker.

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

 

 

Smaken av sommer  Heart 

 

 

Smuldrepaien kan lages med alle slags bær og frukt.


Se for eksempel Smuldrepai med epler og vaniljekrem og Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem.

 

 

Denne smuldrepaien er så superrask å lage!

Kos deg!  Smile 

 




♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med rabarbra og vaniljekrem
Ingredienser

Smuldredeig:
♥ 150 g smør
♥ 100 g sukker
♥ 100 g hvetemel
♥ 75 g store havregryn
♥ 75 g mandelflak

Fyll:
♥ 5 dl vaniljekrem
♥ 200 g rabarbra (renset)
♥ 2 ss sukker

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, sukker, havregryn og mandelflak i en bolle. Ha i smeltet smør og bland smuldredeigen raskt sammen.

Smør en paiform (ca 24 cm i diameter). Fordel vaniljekremen i bunnen av formen. Legg på rabarbra oppdelt i skiver og strø over sukker. Fordel så over smuldredeigen.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min til smuldrelokket er sprøtt og gyllent.

Tips

♥ Du kan variere smuldredeigen ved å bytte mandelflak med havregryn (da blir kaken nøttefri) eller motsatt: bytte havregryn med mer mandelflak eller malte mandler. Det går også an å bytte mandlene med andre typer nøtter eller å droppe helt mandler og havregryn og lage smuldredeigen med bare hvetemel, smør og sukker.

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift