Smuldrepai med epler og vaniljekrem

Smuldrepai med epler og vaniljekrem
Ingredienser

Smuldredeig:
100 g smør
100 g sukker
100 g hvetemel
100 g mandler eller havregryn

Fyll:
5 dl vaniljekrem
3 epler
2 ts kanel

Fremgangsmåte

Bland hvetemel, sukker og malte mandler (eller havregryn dersom du foretrekker det i stedet). Ha i smeltet smør og bland smuldredeigen raskt sammen.

Smør en paiform (ca 24 cm i diameter). Fordel vaniljekremen i bunnen av formen. Legg på epleskiver og strø over kanel. Fordel så smuldredeigen over eplene.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min.

Tips

Serveres lunken sammen med vaniljeis!

Se også "Smuldrepai med blåbær og vaniljekrem".

1 kommentar

Hei! Hvor mange dager holder denne smuldrepaien ferdiglaget i kjøleskap før steking? Laget 2 stk til en bursdag og stekte bare den ene.
Falt virkelig i smak

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift