Brukere online: 1713
Brukere i dag: 39109
Brukere siste 7 dager: 197136
Dette er sprø, søte kjeks med nydelig havre- og kryddersmak, som passer veldig godt til jul!
Havrekjeksene er gode med ost på, men også uten.
3 dl havregryn (små, lettkokte)
3 dl hvetemel
1,5 dl sukker
0,5 ts natron
0,5 ts kanel
0,5 ts nellik
150 g smør
6 ss fløte
Bland de tørre ingrediensene. Smelt smøret og bland inn fløten. Ha dette i bollen med det tørre og rør godt. La deigen hvile kjølig i 30 minutter.
Klapp eller kjevle ut deigen forholdsvis tynt. Bruk gjerne en plastmatte som underlag og litt ekstra hvetemel hvis deigen er klissete. Stikk ut runde kjeks (ca. 7 cm i diameter) med et glass eller liknende. Legg kjeksene på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, til de er gylne. Avkjøl kakene i noen minutter på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
Havrekjeksene er holdbare lenge i tettsluttet kakeboks.
Havrekjeksene er holdbare lenge i tettsluttet kakeboks.
1 kommentar
Stemmer denne oppskriften?
Stemmer denne oppskriften? Fulgte oppskriften nøye, men fikk en deig som ikke var mulig å kjevle ut. Prøvde da å lage kuler som jeg trykket flate på plata. Resulterte i noe som likner mer på flarn enn kjeks. Resten av brettene satte jeg kuler i god avstand. Ble bedre resultat, men fremdeles liknet det mest på havreflarn. Skulle det vært mer mel i deigen?
Skriv ny kommentar