Brukere online: 1656
Brukere i dag: 6069
Brukere siste 7 dager: 197223
Krumkaker hører julen til! For å lage disse tradisjonsrike, vakre kakene trenger du et krumkakejern og en krumkakepinne, men kakene kan også formes over en kopp, slik at du får Krumkakeskåler som du kan fylle med multekrem eller is.
Denne oppskriften inneholder både hvetemel og potetmel, som gir Krumkaker med veldig lett og sprø konsistens. Dessuten skal det tilsettes en liten skvett konjakk - og det kan heller ikke skade...
2 egg
125 g sukker
125 g smør
125 g hvetemel
125 g potetmel
1/4 dl konjakk
ca 1 dl vann
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl noe. Bland smøret i eggedosisen. Sikt i hvetemel og potetmel. Rør i konjakk og deretter vann. La røren stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.
Stek tynne, gyldne krumkaker i krumkakejern. Kakene trenger kun et par sekunders steketid. Hvis røren tykner underveis, tilsett litt mer vann.
Rull kakene straks til kremmerhus (det finnes en egen krumkakepinne til dette), eller form dem til skåler ved hjelp av glass. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.
Dersom du synes at "Krumkakene" dine ikke blir tynne nok, kan du tilsette litt ekstra vann i deigen, slik at den blir mer tyntflytende.
Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
Se også oppskrift på "Krumkaker", "Fløtekrumkaker" og "Krumkakeskåler".
22 kommentarer
Er det riktig med 125 g
Er det riktig med 125 g potetmel?
Disse blir alt annet enn
Disse blir alt annet enn tynne, selv med dobbel mengde vann, men de passer greit hvis man skal lage skåler som er litt tykke og tåle litt. To sekunder steketid er også tull, da kan man like godt drikke røra som den er.
Akkurat ferdig. De ble tynne
Akkurat ferdig. De ble tynne og lekre
Etter en stund ble de bløte
Etter en stund ble de bløte
Følger man oppskriften blir
Følger man oppskriften blir kakene supre, gode, sprø (blir ikke myke om man lar alle kakene bli skikkelig avkjølt før man putter dem i boks). Stekingen gikk fort (sikkert ikke mye mer enn 2 til 3 sekunder på mitt 35 år gamle kromkakejern ). Takk for flott oppskrift.
Kaker som skal holde seg myke
Kaker som skal holde seg myke skal ha tette bokser, kaker som skal være sprø bør man legge i gode gammeldagse bokser som lufter litt…( margarin skal visst også gi sprøere småkaker
Disse ble kjempefine! God
Disse ble kjempefine! God konsistens og deilig touch av cognac. Steketiden er nok litt lenger enn oppgitt, men det kommer jo anpå hvilken styrke man har på jernet. Kommer nok til å bli en favorittoppskrift til jul!
Gode på smak; noen ble seig i
Gode på smak; noen ble seig i midten;for tykk røre etter 30 min i kjøeskap; tilsatte ca 0,5 dl vann. Benyttet Wilfa krumkakejern på maks styrke og trykket sammen for å få dem tynne. Uten sammentrykking av jernet, ble de tykke.
Kona får bedre resultat med en oppskrift, som hun fikk fra Klinga i Namsos komm.
1 egg
1 kopp (200 g) sukker
1 kopp (125 g) hvetemel
1 kopp (165 g) potetmel
1 kopp ( 218 g) smør
1 kopp ( 240 g) vann
Kommentar til denne?
Marias krumkake
ingredienser i % av
Det søte livs oppskrift
Det søte livs Marias opskrift
Egg 2 (2*60) g 1 egg 60 g 50 %
Sukker 125 g 1 kopp (200 g) 160%
Smør 125 g 1 kopp (218 g) 176%
Hvetemel 125 g 1 kopp (125 g) 100%
Potetmel 125 g 1 kopp ( 165 g) 132%
Konjakk 1/4 dl (25 g)
Vann ca 1 dl (100 g)
Væske (100+25) g 125 g 1 kopp (240 g)
Jeg mener oppskriftene som…
Jeg mener oppskriftene som tar med potetmel er feol. Det skal være like deler egg, smør og mel. Så dersom en vil ha potetmel med skal en ikke doble melmengden, men redusere hvetemel tilsvarende. Slik gjør hvertfall jeg. I tillegg visper jeg inn en del ekstra vann i røren mens jeg steker
Hei. Brukte Klinga, Namsos…
Hei.
Brukte Klinga, Namsos oppskrifta du delte og de satt som et skudd. Beste ever!
(Jeg tilsatte litt kardemomme og vaniljesukker)
Takk for at du delte den.
Hvis man skal velge en av
Hvis man skal velge en av krumkakeoppskriftene, hvilken bør man velge?
Denne oppskriften er
Denne oppskriften er kjempebra. For første gang er absolutt alle krumkakene blitt lekre og sprø. Var raus med konjakken i røren og det duftet godt under steking og kakene smaker nydelig. Røren sveller litt / tykner når den står, men jeg "tynnet" ut med konjakk og vann - det fungerte bra. Tipp topp oppskrift.
Kanskjerart dpørsmål, men jeg
Kanskjerart dpørsmål, men jeg er ny i gamet. Skal smøret smeltes???
Det står "smelt smøret" i
Det står "smelt smøret" i oppskriften, så ja ;-)
stekte for aller første gang
stekte for aller første gang krumkaker i dag. Og de ble helt perfekte! tynne, sprø og kjempe gode :) perfekt oppskrift, selv for en nybegynner :))
Akkurat ferdig med disse
Akkurat ferdig med disse krumkaker....syns de ble litt spennende med konjakk i......jeg laget røren akkurat slik oppskriften Sier, og de ble perfekt.....fikk 25 stk av denne røren. Tynne og fine.....setter ca 1 ss i jernet og presser det litt sammen :) God jul :)
Krumkakene ble veldig god på
Krumkakene ble veldig god på smak, men tykke og myke.. Vannmengden ble til slutt mer enn doblet, men det hjalp lite.
Skal prøve denne oppskriften
Skal prøve denne oppskriften med konjakk , men lurte på om man kan bruke annen sprit eller noe likør ? I tilfelle hva hadde passet ?
Disse ble helt nydelig og så
Disse ble helt nydelig og så herlige og sprø:-) Tusen takk for at du deler.
Suveren oppskrift. Jeg byttet
Suveren oppskrift. Jeg byttet ut cognakken med mørk karibiensk rum, da jeg ikke hadde det i hus, ble sabla godt.
Takk for mange fine oppskrifter.
Hadde ikke verken cognac
Hadde ikke verken cognac eller en annet godt på flaske, men krumkakene ble bra for det. De ble sprø ja. Er det er fordi det er litt potetmel i røren og ikke bare hvetemel? Har en nesten lik oppskrift, men uten potetmel. Og de blir ikke så sprø.
Skuffende lite smak. Dessuten
Skuffende lite smak. Dessuten tok det mye lenger tid enn 2-3 sek i mitt splitter nye krumkakejern fra Åviken. Hva er poenget med cognac i røra når det ikke gir noe smaksforskjell ? Nei, det var første og siste gangen jeg prøver på "ny" krumkakerøre. Men hyggelig at andre her synes de var gode da :)
Skriv ny kommentar