Brukere online: 122
Brukere i dag: 1530
Brukere siste 7 dager: 200601
Annonse
Her har du noen luksuriøse sjokoladetrøfler med smak av likøren Baileys. Baileys finnes jo etter hvert i flere ulike smaksvarianter, og disse lekre konfekttrøflene kan lages med alle av dem.
Den glamorøse stilen kommer av gullfargen på kulene. Gullglitteret får du ved å rulle sjokoladetrøflene i gullfarget kakestøv fra Mill & Mortar. Kakestøvet finnes også i fargene sølv og bronse.
Et av de stiligste kakeproduktene jeg har sett!
Baileyskulene har lang holdbarhet, så disse kan du ha både gjennom julen og til nyttårsaften!
Ingredienser:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 0,5 dl Baileys
Pynt:
♥ gullfarget kakestøv (se tips)
Fremgangsmåte:
Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen, og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten.
Rør deretter inn Baileys.
Ha kjelen i kjøleskapet over natten, slik at sjokolademassen stivner.
Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er klissete, så du må vaske hendene ofte). Rull kulene i gullfarget kakestøv.
Sett sjokoladetrøflen i kjøleskapet til de har stivnet.
Tips:
♥ Baileystrøflene kan også rulles i melis eller kakao, men ingenting slår gullfarget kakestøv når det gjelder konfekt. Kakestøvet til det danske merket Mill & Mortar fås etter hvert kjøpt i flere av de store, norske matbutikkene. Se blant annet i butikkene til Meny. Hvis du vil vite hvor du kan kjøpe produktet der du bor, kan du sende en mail til den norske forhandleren Oluf Lorentzen AS på adressen firmapost@oluf.no - de er utrolig behjepelige og flinke til å svare raskt!
♥ Baileystrøflene bør oppbevares kjølig så de ikke blir klissete. De holder seg gode i flere uker.
Lekker konfekt med nydelig smak av Baileys!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 0,5 dl Baileys
Pynt:
♥ gullfarget kakestøv (se tips)
Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen, og ha i sjokoladen oppdelt i biter. La sjokoladen smelte i den varme fløten.
Rør deretter inn Baileys.
Ha kjelen i kjøleskapet over natten, slik at sjokolademassen stivner.
Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er klissete, så du må vaske hendene ofte). Rull kulene i gullfarget kakestøv.
Sett sjokoladetrøflen i kjøleskapet til de har stivnet.
♥ Baileystrøflene kan også rulles i melis eller kakao, men ingenting slår gullfarget kakestøv når det gjelder konfekt. Kakestøvet til det danske merket Mill & Mortar fås etter hvert kjøpt i flere av de store, norske matbutikkene.
♥ Baileystrøflene bør oppbevares kjølig så de ikke blir klissete. De holder seg gode i flere uker.
19 kommentarer
Sikkert et dumt spm, men blir
Sikkert et dumt spm, men blir det noe alkohol igjen i disse. Tenker helst på om jeg kan servere disse til gravide.
Hei, Sara.
Hei, Sara.
Om du lar baileysen koke opp, forsvinner alkoholen.
Hei,
Hei,
Er det noe vi kan bruke istedenfor baileys? Noe som er alkoholfritt?
Mvh
Saleha
Alkohol har kokepunkt på 78
Alkohol har kokepunkt på 78,37 grader celsius. Om du bruker ett termometer og holder sjokoladeblandingen på ca 80 grader i ca 10 min vil det aller meste av alkoholen være fordampet.
For å være sikker kan den varmes opp til 90 grader og holdes der i 5 min mens du rører ofte. Da vil all alkoholen fordampe. Bruker du vannbad er det lettere å unngå at det brenner seg. Husk å varme opp etter at du har hatt i likør, da fløtebaserte likører skiller seg ved for rask oppvarming.
Vennlig hilsen kjemiker.
Hei
Hei
Hvor mange trøfler blir det av denne oppskriften?
Hei :-) Disse så kjempegode
Hei :-) Disse så kjempegode ut. Jeg lurer også på ca hvor mange kuler det blir av denne oppskriften? Skulle gjerne hatt 60 sånne kuler :-)
Hvor får jeg kjøpt gullstøvet
Hvor får jeg kjøpt gullstøvet??? Meny???
Hei. Nam nam. Hvor mange blir
Hei. Nam nam. Hvor mange blir det av denne porsjonen ? Takk.
Hei.
Hei.
Jeg skulle prøve å lage disse, fulgte oppskriften til prikke, men lot kanskje ikke fløten koke så lenge før jeg begynte tilsette sjokoladen. Jeg sitte nå igjen med en nugatti-lignende masse. Skal det være slik? For jeg klarer aldri i verden å lage fine kuler ut av det :P Er det eventuelt noe jeg kan gjøre for å "redde" den?
Du kan prøve å smelte en
Du kan prøve å smelte en plate til med den sjokoladen du har brukt, og røre inn. Det funket for meg en gang jeg bommet
Hei hei, prøver igjen. Er det
Hei hei, prøver igjen. Er det noen som vet hvor mange kuler det blir av denne oppskriften. Haster med svar.
ja hadde vært ok å få vite ca
ja hadde vært ok å få vite ca hvor mange det blir :)
Går det ann å ha
Går det ann å ha sjokolademassen i former? Er redd for at de kanskje setter seg fast. Er ganske ny i konfektlaging :)
Ser veldig godt ut! Skulle
Ser veldig godt ut! Skulle gjerne visst hvor mange trøfler det blir av denne oppskriften?
Æ prøvde i går å lage men tok
Æ prøvde i går å lage men tok alt for lite sjokolade så Massen blei flytande, 'en lagde ny no i dag men må vente te i morra så kan æ gi dæ svar på kor mange det blei Men æ lagde dobbel posjon
Heisann! Har du noen
Heisann! Har du noen oppdatering på hvor mange kuler det blir? :)
Hei. Ser helt nydelig ut. Men
Hei. Ser helt nydelig ut. Men hvor mange kuler ca bli det? Kjekt og vite. Dette blir julegave.
Vil også gjerne vite hvor
Vil også gjerne vite hvor mange det blir, da jeg skal selge på julemarked om tre dager.
Denne oppskriften lager ca 2
Denne oppskriften lager ca 2 ''gaveposer'' jeg har brukt den minste størrelsen på cellofanposene man får kjøpt på nille, og jeg lagde kulene ganske store. Vil si de lager ca 40 kuler om man ruller de i litt mindre kuler enn det jeg gjorde. Fikk 20 stk til sammen med den størrelsen jeg lagde, men kan godt halvere de uten at de blir for små.
Skal man lage gave til flere personer anbefaller jeg å lage en dobbelt person, kommer an på hvor mye man vil gi til hver.
Skriv ny kommentar