Brukere online: 2260
Brukere i dag: 26137
Brukere siste 7 dager: 196316
Fantastisk gode cookies!
Oppskriften på "Loriens sjokoladecookies" fant jeg i et forum på nettet for lenge siden (husker ikke lenger hvor). Innsenderen het Lorien og skrev at dette var en KJEMPEgod oppskrift på cookies, som faktisk blir brukt på en café i Stavanger hvor de er oppkalt etter henne. Jeg har forsøkt å lete etter hvilken café i Stavanger dette kan være, men har ikke lykkes hittil (vet du, så send ditt tips til kristine@detsoteliv.no). Uansett - nå har også jeg prøvebakt cookiesene til Lorien og ja, de var helt fantastiske! Perfekte i konsistensen og stappfulle av grovhakket sjokolade og hasselnøtter. Selvsagt oppkaller også jeg oppskriften etter deg, Lorien
Som Lorien selv har skrevet, er kakene best når de ikke stekes for lenge og er litt rå inni.
Oppskriften gir 28 store, superdeilige sjokoladecookies.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 5,5 dl hvetemel
♥ 250 g hasselnøtter
♥ 300 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland det tørre og rør inn til en jevn deig. Vend til slutt i grovt hakkede hasselnøtter og kokesjokolade.
Sett deigen på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom kakene. Bruk en stor spiseskje deig per kake og press de litt ned med fingrene.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min (se tips). Avkjøl de stekte kakene på platen i 10 min, så de blir fastere i konsistensen. Flytt de deretter over på rist.
Tips:
Som nevnt er cluet å ikke steke cookiesene for lenge. Lorien har angitt steketiden til 8 min, men jeg syntes dette ble for lite og stekte mine i 12 min. Cookiesene mine ble likevel myke i konsistensen.
Kakene må avkjøles en stund på platen før de flyttes over på rist, ellers går de lett i stykker.
"Loriens sjokoladecookies" er fantastiske helt nystekte. Når de er kalde, kan de has i en tettsluttet kakeboks og oppbevares der.
♥ ♥ ♥ ♥
250 g smør
2 dl sukker
2 dl brunt sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5,5 dl hvetemel
250 g hasselnøtter
300 g kokesjokolade
Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland det tørre og rør inn til en jevn deig. Vend til slutt i grovt hakkede hasselnøtter og kokesjokolade.
Sett deigen på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom kakene. Bruk en stor spiseskje deig per kake og press de litt ned med fingrene. Det skal bli ca 28 stk cookies.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 8-12 min (se tips). Avkjøl de stekte kakene på platen i 10 min, så de blir fastere i konsistensen. Flytt de deretter over på rist.
Som nevnt er cluet å ikke steke cookiesene for lenge. Lorien har angitt steketiden til 8 min, men jeg syntes dette ble for lite og stekte mine i 12 min. Cookiesene mine ble likevel myke i konsistensen.
Kakene må avkjøles en stund på platen før de flyttes over på rist, ellers går de lett i stykker.
"Loriens sjokoladecookies" er fantastiske helt nystekte. Når de er kalde, kan de has i en tettsluttet kakeboks og oppbevares der.
2 kommentarer
Nydelige ble de. Jeg hadde
Nydelige ble de. Jeg hadde bare mandel og nonstop i skapet og de ble fargerike og gode. Takk for beste kakeblogg. :-)
Utrolig! Fikk tilsendt denne
Utrolig! Fikk tilsendt denne linken av en kollega son spurte "er det deg?"
Så spesielt og fint å se at oppskriften min faktisk falt sånn i smak. <3
Skriv ny kommentar