Brukere online: 97
Brukere i dag: 1271
Brukere siste 7 dager: 195584
Å, nå fikk jeg lyst på dessert!
Heldigvis har jeg nydelig, fløyelsmyk panna cotta med lakrissmak i kjøleskapet..
Serveres med hvit sjokoladesaus og friske bringebær.
Denne desserten er superlett å lage og imponerer på smak!
Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem (jeg lagde dem store... ).
Ingredienser:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)
♥ 5 plater gelatin
Hvit sjokoladesaus:
♥ 1 dl matfløte
♥ 100 g hvit sjokolade
Pynt:
♥ 125 g bringebær
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte og sukker i en kjele. Tilsett vaniljeekstrakt og lakrissirup og rør godt. Varm opp blandingen til kokepunktet under omrøring og ta så kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrisfløten.
Fordel blandingen i 4-6 dessertskåler og sett skålene i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Lag den hvite sjokoladesausen ved å varme opp matfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Grovhakk den hvite sjokoladen og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La den hvite sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl til romtemperatur.
Før servering pyntes dessertskålene ved å helle litt hvit sjokoladesaus over den stivnede panna cottaen.
Pynt med friske bringebær.
Superlekker dessert!
Pynt med mange bringebær eller legg bare ett bringebær i hver skål hvis du synes det blir stiligere - you decide..
Du kan også klippe opp et par lakrisbåter i små biter og strø lakrisbitene rundt eller oppå bringebærene som ekstra pynt.
Tips:
♥ Jeg bruker søt lakrissirup og ekte vaniljeekstrakt.
♥ Jeg synes 3 ss lakrissirup gir akkurat passe sterk lakrissmak, men her kan du smake deg frem til ønsket mengde ut fra personlig smak. Du kan bruke lakrispulver i stedet for lakrissirup, men da bør du øke sukkermengden til 1,5 dl.
♥ I stedet for vaniljeekstrakt kan du bruke vaniljepasta eller frø fra en vaniljestang.
♥ Det går veldig fint å lage panna cottaen klar dagen før servering. Jeg foretrekker å lage den hvite sjokoladesausen og pynte med friske bringebær på serveringsdagen.
Imponer med spennende og kjempegod lakris-panna cotta!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)
♥ 5 plater gelatin
Hvit sjokoladesaus:
♥ 1 dl matfløte
♥ 100 g hvit sjokolade
Pynt:
♥ 125 g bringebær
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Ha fløte og sukker i en kjele. Tilsett vaniljeekstrakt og lakrissirup og rør godt. Varm opp blandingen til kokepunktet under omrøring og ta så kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrisfløten.
Fordel blandingen i 4-6 dessertskåler og sett skålene i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.
Lag den hvite sjokoladesausen ved å varme opp matfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Grovhakk den hvite sjokoladen og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La den hvite sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl til romtemperatur.
Før servering pyntes dessertskålene ved å helle litt hvit sjokoladesaus over den stivnede panna cottaen.
Pynt med friske bringebær.
♥ Jeg bruker søt lakrissirup og ekte vaniljeekstrakt.
♥ Jeg synes 3 ss lakrissirup gir akkurat passe sterk lakrissmak, men her kan du smake deg frem til ønsket mengde ut fra personlig smak. Du kan bruke lakrispulver i stedet for lakrissirup, men da bør du øke sukkermengden til 1,5 dl.
♥ I stedet for vaniljeekstrakt kan du bruke vaniljepasta eller frø fra en vaniljestang.
♥ Det går veldig fint å lage panna cottaen klar dagen før servering. Jeg foretrekker å lage den hvite sjokoladesausen og pynte med friske bringebær på serveringsdagen.
6 kommentarer
Takk for en flott blogg - jeg
Takk for en flott blogg - jeg har bakt mange av kakene dine! Og denne desserten må jeg jo bare prøve!
Hvor mye lakrispulver tilsvarer tre spiseskjeer med sirup?
Ps. Veldig fine skåler/glass.
Hei, må det brukes søt
Hei, må det brukes søt lakrissirup. Har både den og salt lakrissirup. Foretrekker vanligvis salt lakrissmak
Hvor får man kjøpt den vaniljekstrakten du viser til?
Vaniljeekstrakten får du
Vaniljeekstrakten får du kjøpt på matbutikker. Eg kjøper den på Meny :-)
Heisann :) Tusen takk for
Heisann :) Tusen takk for tusenvis av mega flotte og gode oppskrifter!! :D Kor hen får ein kjøpt lakrissirup og den vaniljekstrakten du viser til?
Hei
Hei
Jeg skal nå prøve meg på lakris- panna cotta, men får ikke tak i lakrissirup. Kan jeg bruke lakris ekstrakt? Evt hvor mye?
Hei. Dette ser nydelig ut!
Hei. Dette ser nydelig ut! Hvor mye larkispulver skal man bruke om man ikke finner søt lakrissirup til ø kjøpe?Takk! :)
Skriv ny kommentar