Sjokolade- og bananmuffins


Helg igjen! Smile 

Her i Oslo er det rufsevær, og da er det perfekt å servere varme, myke muffins med deilig smak av sjokolade og banan.

Her trengs det ikke krem på toppen, for muffinsene er utrolig saftige og nydelige som de er.

 

 

Oppskriften er basert på den tidligere publiserte formkaken Sjokolade- og bananbrød.

Laget i muffinsformer gir denne deigen ca. 14 stk deilige muffins.

 

 

Ingredienser:

3 godt modne bananer
125 g smør
2 ss kakao
150 g brunt sukker
1 stort egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts natron
150 g hvetemel
150 g kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Mos bananene (se tips).

Smelt smøret og bland i kakaopulveret så det løser seg godt opp. Rør sjokoladesmøret inn i bananmosen. Bland deretter i brunt sukker, sammenvispet egg, vaniljeekstrakt og natron - og deretter hvetemelet (se tips).

Hakk kokesjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i muffinsformer så de blir ca. 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 minutter, eller til du ser med en kakenål at kakene er gjennomstekte i midten.

 

 

NAM!

 

 

Tips:

Jeg bruker stavmikseren når jeg moser opp bananene, men har du ikke det, kan du også mose bananene til mos med en gaffel. Det er viktig at du bruker godt modne bananer for å få god og søt banansmak på kaken.

Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsett hvetemelet, bare nok til at deigen blir blandet. Det gjør at kaken blir luftig og veldig myk i konsistensen.

Hvis du vil, kan du glasere muffinsene med sjokoladeglasur (dette lager du lett ved å smelte 100 g kokesjokolade i 0,5 dl kokende varm kremfløte) eller lage en sjokoladekrem (se flere ulike oppskrifter her på Det søte liv, blant annet denne).

 Muffinsene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

 

 

Ønsker dere en finfin helg! Heart 

 


Sjokolade- og bananmuffins
Ingredienser

3 godt modne bananer
125 g smør
2 ss kakao
150 g brunt sukker
1 stort egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts natron
150 g hvetemel
150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Mos bananene (se tips).

Smelt smøret og bland i kakaopulveret så det løser seg godt opp. Rør sjokoladesmøret inn i bananmosen. Bland deretter i brunt sukker, sammenvispet egg, vaniljeekstrakt og natron - og deretter hvetemelet (se tips).

Hakk kokesjokoladen grovt og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

Fordel deigen i muffinsformer så de blir ca. 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 minutter, eller til du ser med en kakenål at kakene er gjennomstekte i midten.

Tips

Jeg bruker stavmikseren når jeg moser opp bananene, men har du ikke det, kan du også mose bananene til mos med en gaffel. Det er viktig at du bruker godt modne bananer for å få god og søt banansmak på kaken.

Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at du har tilsett hvetemelet, bare nok til at deigen blir blandet. Det gjør at kaken blir luftig og veldig myk i konsistensen.

Hvis du vil, kan du glasere muffinsene med sjokoladeglasur (dette lager du lett ved å smelte 100 g kokesjokolade i 0,5 dl kokende varm kremfløte) eller lage en sjokoladekrem (se flere ulike oppskrifter her på Det søte liv).

 Muffinsene holder seg myke i flere dager om de pakkes inn i plast. De er også kjempefine å fryse.

8 kommentarer

Hei.

Når jeg oppbevarer dem i feks plastposer, skal de i kjøleskap eller i romtemperatur over natten?

Enkle å lage og utrolig gode. Jeg brukte ikke stavmikser til å mose bananene, det skal jeg gjøre neste gang, for det ble små klumper med banan innimellom.

Hei!
Disse var fantastisk gode! Lagde med melkesjokolade og hadde med på tur, ble en fulltreffer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift