Lakris-panna cotta med hvit sjokoladesaus


Å, nå fikk jeg lyst på dessert!

Heldigvis har jeg nydelig, fløyelsmyk panna cotta med lakrissmak i kjøleskapet.. Yum

Serveres med hvit sjokoladesaus og friske bringebær.  Heart 

 

 

Denne desserten er superlett å lage og imponerer på smak!

 

 

Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem (jeg lagde dem store... Innocent ).


Ingredienser:

♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)
♥ 5 plater gelatin

Hvit sjokoladesaus:
♥ 1 dl matfløte
♥ 100 g hvit sjokolade

Pynt:
♥ 125 g bringebær


Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Tilsett vaniljeekstrakt og lakrissirup og rør godt. Varm opp blandingen til kokepunktet under omrøring og ta så kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrisfløten.

Fordel blandingen i 4-6 dessertskåler og sett skålene i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Lag den hvite sjokoladesausen ved å varme opp matfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Grovhakk den hvite sjokoladen og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La den hvite sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl til romtemperatur.

Før servering pyntes dessertskålene ved å helle litt hvit sjokoladesaus over den stivnede panna cottaen.

Pynt med friske bringebær.

 

 

Superlekker dessert!

 

 

Pynt med mange bringebær eller legg bare ett bringebær i hver skål hvis du synes det blir stiligere - you decide.. Smile 

 

 

Du kan også klippe opp et par lakrisbåter i små biter og strø lakrisbitene rundt eller oppå bringebærene som ekstra pynt.

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker søt lakrissirup og ekte vaniljeekstrakt.

 

 

♥ Jeg synes 3 ss lakrissirup gir akkurat passe sterk lakrissmak, men her kan du smake deg frem til ønsket mengde ut fra personlig smak. Du kan bruke lakrispulver i stedet for lakrissirup, men da bør du øke sukkermengden til 1,5 dl.

♥ I stedet for vaniljeekstrakt kan du bruke vaniljepasta eller frø fra en vaniljestang.

♥ Det går veldig fint å lage panna cottaen klar dagen før servering. Jeg foretrekker å lage den hvite sjokoladesausen og pynte med friske bringebær på serveringsdagen.

 

 

Imponer med spennende og kjempegod lakris-panna cotta!

 

 

 Heart  Yum  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Lakris-panna cotta med hvit sjokoladesaus
Ingredienser

♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 3 ss lakrissirup (se tips)
♥ 5 plater gelatin

Hvit sjokoladesaus:
♥ 1 dl matfløte
♥ 100 g hvit sjokolade

Pynt:
♥ 125 g bringebær

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Tilsett vaniljeekstrakt og lakrissirup og rør godt. Varm opp blandingen til kokepunktet under omrøring og ta så kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme lakrisfløten.

Fordel blandingen i 4-6 dessertskåler og sett skålene i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Lag den hvite sjokoladesausen ved å varme opp matfløte i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Grovhakk den hvite sjokoladen og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La den hvite sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl til romtemperatur.

Før servering pyntes dessertskålene ved å helle litt hvit sjokoladesaus over den stivnede panna cottaen.

Pynt med friske bringebær.

Tips

♥ Jeg bruker søt lakrissirup og ekte vaniljeekstrakt.

♥ Jeg synes 3 ss lakrissirup gir akkurat passe sterk lakrissmak, men her kan du smake deg frem til ønsket mengde ut fra personlig smak. Du kan bruke lakrispulver i stedet for lakrissirup, men da bør du øke sukkermengden til 1,5 dl.

♥ I stedet for vaniljeekstrakt kan du bruke vaniljepasta eller frø fra en vaniljestang.

♥ Det går veldig fint å lage panna cottaen klar dagen før servering. Jeg foretrekker å lage den hvite sjokoladesausen og pynte med friske bringebær på serveringsdagen.

6 kommentarer

Takk for en flott blogg - jeg har bakt mange av kakene dine! Og denne desserten må jeg jo bare prøve!

Hvor mye lakrispulver tilsvarer tre spiseskjeer med sirup?

Ps. Veldig fine skåler/glass.

Hei, må det brukes søt lakrissirup. Har både den og salt lakrissirup. Foretrekker vanligvis salt lakrissmak
Hvor får man kjøpt den vaniljekstrakten du viser til?

Heisann :) Tusen takk for tusenvis av mega flotte og gode oppskrifter!! :D Kor hen får ein kjøpt lakrissirup og den vaniljekstrakten du viser til?

Hei
Jeg skal nå prøve meg på lakris- panna cotta, men får ikke tak i lakrissirup. Kan jeg bruke lakris ekstrakt? Evt hvor mye?

Hei. Dette ser nydelig ut! Hvor mye larkispulver skal man bruke om man ikke finner søt lakrissirup til ø kjøpe?Takk! :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift