Brukere online: 1443
Brukere i dag: 40005
Brukere siste 7 dager: 197087
Hasselnøtt og nougat er en nydelig kombinasjon!
Her i deilige muffins som får ekstra lett og myk konsistens fordi de lages med maizena i stedet for hvetemel.
Oppskriften gir 12 stk.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g nougat
♥ 6 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 60 g maizena
♥ 0,5 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Smelt smør og nougat sammen i en liten kjele over svak varme. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i nougatsmøret. Hakk hasselnøttene helt fint i food processor med hakkekniv. Bland nøttene med maizena og bakepulver og vend inn i deigen til slutt. Sett røren i kjøleskapet i 30 min så den setter seg og blir fastere i konsistensen.
Fordel deigen i muffinsformer så de blir ca 2/3 fulle. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Kakene skal være faste på overflaten, men fortsatt myke og littegrann klissete inni.
Mmm... varme muffins....
Utrolig nydelige!
Tips:
Hvite, stive muffinsformer (se bakerst på bildet) fås kjøpt blant annet i nettbutikken til www.cacas.no og i den svenske nettbutikken www.klaraform.se.
Det finnes også forskjellige, søte muffinsformer i porselen, de på bildet er fra I.B. Laursen.
♥ ♥ ♥ ♥
200 g smør
200 g nougat
6 egg
1,5 dl sukker
100 g hasselnøtter
60 g maizena
0,5 ts bakepulver
Smelt smør og nougat sammen i en liten kjele over svak varme. Rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i nougatsmøret. Hakk hasselnøttene helt fint i food processor med hakkekniv. Bland nøttene med maizena og bakepulver og vend inn i deigen til slutt. Sett røren i kjøleskapet i 30 min så den setter seg og blir fastere i konsistensen.
Fordel deigen i muffinsformer så de blir ca 2/3 fulle. Oppskriften gir ca 12 stk.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Kakene skal være faste på overflaten, men fortsatt myke og littegrann klissete inni.
Hvite, stive muffinsformer (se bakerst på bildet) fås kjøpt blant annet i nettbutikken til www.cacas.no og i den svenske nettbutikken www.klaraform.se.
Det finnes også forskjellige, søte muffinsformer i porselen, de på bildet er fra I.B. Laursen.
1 kommentar
Er disse glutenfrie? Og er de
Er disse glutenfrie? Og er de best som de er, eller er det godt med en glasur/ frosting på? I så fall; har du noen forslag?
Skriv ny kommentar