Myk pepperkake med ostekrem


Myk pepperkake er en enkel formkake med deilig pepperkakekrydder.

Jeg har dekket kaken med et tykt lag ostekrem for å gjøre den ekstra god!

Og så et lite dryss kanel til slutt. Smile 

 

 

Denne kaken lukter og smaker det virkelig jul av!

 

 

Ingredienser:

Myk pepperkake:
♥ 225 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ss melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 2 ts kanel
♥ 1 dl potetmel
♥ 2 dl hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett melken.

Bland bakepulver, krydder, potetmel og hvetemel og vend dette deretter inn i deigen.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 40-45 minutter, eller til kaken er helt gjennomstekt.

Avkjøl kaken i formen i noen minutter før du løsner den i kantene og hvelver den ut av formen. La kaken bli helt kald før du pynter den.

Pisk sammen ingrediensene til ostekremen (både kremost og smøret bør være romtempererte).

Fordel ostekremen på toppen av kaken og dryss over kanel til pynt.

 

 

Skjær kaken i tykke skiver.

 

 

 Yum  Yum  Yum  


Tips:

♥ Kaken kan fint stå i romtemperatur i flere timer, men over natten bør kaken oppbevares i kjøleskapet med plast rundt, så den ikke blir tørr. Denne kaken er fin å fryse, også med ostekrem.

 

 

Deilig med krydderkake til jul!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Myk pepperkake med ostekrem
Ingredienser

Myk pepperkake:
♥ 225 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 2 ss melk
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 2 ts kanel
♥ 1 dl potetmel
♥ 2 dl hvetemel

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 100 g smør
♥ 300 g melis

Pynt:
♥ 1 ts kanel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett melken.

Bland bakepulver, krydder, potetmel og hvetemel og vend dette deretter inn i deigen.

Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 40-45 minutter, eller til kaken er helt gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen i noen minutter før du løsner den i kantene og hvelver den ut av formen. La kaken bli helt kald før du pynter den.

Pisk sammen ingrediensene til ostekremen (både kremost og smøret bør være romtempererte). Fordel ostekremen på toppen av kaken og dryss over kanel til pynt.

Tips

♥ Kaken kan fint stå i romtemperatur i flere timer, men over natten bør kaken oppbevares i kjøleskapet med plast rundt, så den ikke blir tørr. Denne kaken er fin å fryse, også med ostekrem.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Som svar på av Anonym (ikke bekreftet)

Potetmelet fungerer som fint stivelsesmiddel. Kanhende trenges mer av dette og annet som holder kaken sammen for at uhell som beskrevet i kommentaren nedenfor din ikke skal skje? NB: Er ikke forfatteren og har heller ikke forsøkt oppskriften. - Den er kjempegod ut!:)

Jeg prøvde meg på denne kaken i dag 23.12,17. Det skjedde et vulkanutbrudd i ovnen.Med andre ord : deigen rant over formen under hele steketiden og det endte med at jeg måtte vaske ovnen og at det ikke ble kake på oss...

Huffda. Spør altså forfatteren om hvorvidt der bør være mer hvetemel og /eller stivelsesmiddel i kaken - eller andre alternativ som forhindrer slike episoder? Har så lyst til å lage denne pepperkaken, da med ørlite pepper i - en letttvint sak for en med trangt kjøkken.:)

Laget denne kaken som glutenfri, funket fint det byttet ut potetmel med ca 0,5dl med maizena og ca 0,5 dl mer glutenfrit mel.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift