Brukere online: 610
Brukere i dag: 3145
Brukere siste 7 dager: 211650
Er det noe som slår an i heimen, så er det hjemmelagde pizzasnurrer! Enten dette serveres til lunsj, middag eller til kveldsmat, så kommer jubelen frem.
Du kan variere fyllet med det du liker best. Her får du forslag til et populært kjøttsausfyll. Det er ikke noe i veien for å bytte ut karbonadedeig med skinke. Det går også fint å lage et vegatarfyll i stedet ved å bytte ut for eksempel karbonadedeig med røde bønner, eller skinkeskivene med tynne skiver aubergin.
Bytt gjerne ut halvparten av hvetemelet med sammalt, fint hvetemel hvis du ønsker en grovere variant.
Oppskriften gir ca. 24 stykk. Pizzasnurrene du måtte få til overs, egner seg utmerket til å putte i fryseren.
Ingredienser:
Pizzadeig:
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl vann
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 14 dl hvetemel
Kjøttsausfyll:
♥ 1 løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss smør
♥ 400 g karbonadedeig
♥ 400 g hermetiske tomater
♥ 2 ss tomatpuré
♥ litt salt og nykvernet pepper
♥ litt fersk eller tørket oregano
♥ 3 dl revet ost
Pynt:
♥ 3 dl revet ost
Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren i en bolle. Bland lunkent vann med olje og sukker. Løs opp gjæren i væsken og la blandingen stå og svelle i 10 minutter. Tilsett hvetemel og salt og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.
Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Del deigen i to emner som kjevles ut til leiver.
Dekk med kjøttdeigsaus og revet ost.
Rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.
Dryss på ekstra ost og stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Tips:
♥ I stedet for kjøttdeigfyll, kan du dekke deigen med tomatsaus, skinkeskiver og ost.
Fremgangsmåten er for øvrig den samme.
Pizzasnurrer med skinke blir kjempegode de også. Her brukte jeg dessuten ekstra mye ost!
Nam - skikkelig digg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Pizzadeig:
♥ 50 g gjær
♥ 6 dl vann
♥ 4 ss olivenolje
♥ 1 ts sukker
♥ 1 ts salt
♥ 14 dl hvetemel
Kjøttsausfyll:
♥ 1 løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 ss smør
♥ 400 g karbonadedeig
♥ 400 g hermetiske tomater
♥ 2 ss tomatpuré
♥ litt salt og nykvernet pepper
♥ litt fersk eller tørket oregano
♥ 3 dl revet ost
Pynt:
♥ 3 dl revet ost
Smuldre gjæren i en bolle. Bland lunkent vann med olje og sukker. Løs opp gjæren i væsken og la blandingen stå og svelle i 10 minutter. Tilsett hvetemel og salt og elt deigen god og smidig. La deigen heve i 1 time.
Lag imens klart fyllet. Stek hakket løk og hvitløk i litt smør sammen med karbonadedeigen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og krydder. La blandingen småkoke i 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
Del deigen i to emner som kjevles ut til leiver. Dekk med fyll og rull leivene sammen til ruller. Skjær tykke skiver som legges på bakepapirdekkede stekeplater. La pizzasnurrene etterheve i 30 minutter.
Dryss på ekstra ost og stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 220°C i ca 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ I stedet for kjøttdeigfyll, kan du dekke deigen med tomatsaus, skinkeskiver og ost.
4 kommentarer
Hei! Kjempe god oppskrift,
Hei! Kjempe god oppskrift, men kan du fortelle meg hvor mange gram 14 dl er? Syntes det er litt vanskelig å få deigen god for hver gang
Jeg brukte 50g for 1dl, så
Jeg brukte 50g for 1dl, så 700g for 14dl. Måtte ha i litt ekstra mel.
Veldig bra oppskrift!
Kan man bruke tørrgjær
Kan man bruke tørrgjær istedenfor vanlig gjær? :)
Kjempe gode! Lagde noen med
Kjempe gode! Lagde noen med karbonadedeig og kjøttdeigsaus fra Toro. Men kjempe god smak
Skriv ny kommentar