Havrekjeks med urkorn


Disse havrekjeksene har jeg fått skikkelig dilla på for tiden...  Yum  Utrolig gode med ost på! 

 

 

Jeg har laget en veldig enkel type havrekjeks der deigen bare kjevles utover på en stekeplate og så skjæres i firkanter etter steking. 

Den kjempegode smaken og konsistensen kommer av at jeg har brukt "steel cut" svarthavre i tillegg til vanlige store og små havregryn. "Steel cut" betyr at havrekornene er "kuttet" med stålkniver i stedet for valset til flate havregryn,  som gjør at havren blir grovkornet. Det er nettopp dette som gjør at disse havrekjeksene får så herlig tyggekonsistens.

 

 

Svarthavre har vært dyrket i Norge siden vikingtiden og regnes som et av våre urkorn. Kornsorten er enda sunnere enn vanlig havre, og smaker kjempegodt! Et unikt norskprodusert produkt! 

Tommel opp for Havrekjeks med urkorn!  Smile Thumbs up  

 

 

Denne oppskriften passer til 1 stekeplate med kjeks.
 

Ingredienser:

♥ 150 g store havregryn
♥ 50 g havregryn, små og lettkokte
♥ 100 g "steel cut" havregryn (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 30 g hvetemel
♥ 30 g brunt sukker
♥ 0,75 dl vann
♥ 75 g smør
♥ 1 egg


Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.

Bland vannet med smeltet smør og sammenvispet egg.

Ha det våte i det tørre og vend rundt så deigen blir godt blandet. 

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir.

Ha deigen på stekeplaten og klem den utover platen med fingrene. Du kan eventuelt også strø på litt ekstra hvetemel og kjevle over deigen så den fordeles jevnt utover. Det er ikke nødvendig å dekke hele stekeplaten med deigen. 

Stekes først midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter. 

Ta platen ut av ovnen. Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og skjær opp så du får firkantede kjeks. Løsne kjeksene forsiktig fra hverandre (vær varsom med hendene, for deigen kan smule litt). Snu de rundt slik at undersiden vender opp. 

Sett platen tilbake midt i ovnen og stek kjeksene videre ved 200°C i 20 minutter til.

Avkjøl de ferdigstekte havrekjeksene på rist.

 





Tips:

♥ I tillegg til vanlige havregryn (små og store), har jeg altså her brukt kuttet havre (steel cut svarthavre) av merket Den Sorte Havre. Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. 

 

 

♥ Havrekjeksene avkjøles på rist til de er helt kalde før de legges i en tett kakeboks. Der har de god holdbarhet, men de forsvinner nok raskt!

 

 

Nydelige havrekjeks, som smaker fantastisk godt med ost på! 

 




Ta det sunne med det gode!  Smile  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Havrekjeks med urkorn
Ingredienser

♥ 150 g store havregryn
♥ 50 g havregryn, små og lettkokte
♥ 100 g "steel cut" havregryn (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 30 g hvetemel
♥ 30 g brunt sukker
♥ 0,75 dl vann
♥ 75 g smør
♥ 1 egg

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.

Bland vannet med smeltet smør og sammenvispet egg.

Ha det våte i det tørre og vend rundt så deigen blir godt blandet. 

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Ha deigen på stekeplaten og klem den utover platen med fingrene. Du kan eventuelt også strø på litt ekstra hvetemel og kjevle over deigen så den fordeles jevnt utover. Det er ikke nødvendig å dekke hele stekeplaten med deigen.

Stekes først midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter. 

Ta platen ut av ovnen. Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og skjær opp så du får firkantede kjeks. Løsne kjeksene forsiktig fra hverandre (vær varsom med hendene, for deigen kan smule litt). Snu de rundt slik at undersiden vender opp. 

Sett platen tilbake midt i ovnen og stek kjeksene videre ved 200°C i 20 minutter til. Avkjøl de ferdigstekte havrekjeksene på rist.

Tips

♥ I tillegg til vanlige havregryn (små og store), har jeg altså her brukt kuttet havre (steel cut svarthavre). Fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. 

♥ Havrekjeksene avkjøles på rist til de er helt kalde før de legges i en tett kakeboks. Der har de god holdbarhet, men de forsvinner nok raskt! 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei! De ser nydelige ut og skal absolutt prøves! Sliter med blodsukkeret og prøver derfor å unngå sukker i hverdagsmaten - hvordan tror du det er å benytte feks Sukrin/sukring gold i oppskriften?

Hilsen Vilde :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift