Brukere online: 1111
Brukere i dag: 31260
Brukere siste 7 dager: 168203
Annonse: Philadelphia kremost
Hei dere!
Snart er det helg igjen og her skal du få tips om en supernydelig sommerkake!
Ostekake er det mange som er glade i, og oppskrifter finnes i mange varianter også her på Det søte liv. Denne gangen har jeg laget en ostekake som er ekstra kremete og deilig i konsistensen.
Jeg bruker Philadelphia kremost i denne kaken, og det gjør jeg for så vidt stort sett alltid når jeg lager ostekake.
Både konsistensen og den freshe smaken gjør at dette er min favoritt blant kremoster! Philadelphia kremost har ypperlige bakeegenskaper og egner seg utmerket til alle typer ostekaker, også de stekte, amerikanske variantene («cheesecakes»).
Dette er ikke en stekt ostekake, men en klassisk ostekake med kjeksbunn og ostefromasj, som er enkel å lage.
Forskjellen i denne oppskriften er at jeg har brukt noe mer kremost enn vanlig i kombinasjon med crème fraîche til ostefromasjen. Det gir virkelig en ekstra deilig og kremet konsistens på kaken, og løfter den klassiske ostekaken slik at den får en «feel av luksus»
Sitronsaften i ostefyllet gjør at kaken likevel ikke føles mektig.
Pynt med de bærene du liker best. Jeg synes røde jordbær, bringebær og moreller gir en vakker og delikat kontrast til den hvite kaken.
Ingredienser:
Kjeksbunn:
♥ 400 g Digestivekjeks (1 pk)
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 150 g smør
Ostefromasj:
♥ 900 g Philadelphia kremost (se tips)
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 300 g melis
♥ 8 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1,5 dl sitronsaft
Pynt:
♥ friske jordbær, bringebær og moreller
Fremgangsmåte:
Kjeksbunn:
Knus kjeksen til smuler (gjøres kjapt i food processor). Bland kjekssmulene med brunt sukker og deretter med smeltet smør.
Sett ringen på en springform (26 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksblandingen på fatet og press kjeksen jevnt utover innenfor kakeringen.
Sett fatet i kjøleskapet mens du tilbereder ostefromasjen.
Ostefromasj:
Pisk Philadelphia kremost, crème fraîche og melis sammen til en jevn ostekrem.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem deretter vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl varmt vann. Bland så i 0,5 dl av sitronsaften, og du vil da se at gelatinblandingen ikke er så varm lenger. Pisk gelatinblandingen inn i ostekremen. Bland deretter inn resten av sitronsaften.
Hell ostefromasjblandingen over kjeksbunnen. Sett fatet tilbake i kjøleskapet og la kaken stå der over natten slik at ostefromasjen stivner.
Pynting:
Dagen etter løsnes kakeringen fra kaken med en tynn kniv før kakeringen fjernes.
Pynt kaken med friske jordbær, bringebær og moreller.
Nydelig, sommerlig ostekake!
Tips:
♥ Det å sette kakeringen direkte på et kakefat er et smart triks når man lager fromasj- og ostekaker fordi man da slipper å flytte på den ferdige kaken. Til gjengjeld må du imidlertid passe ekstra godt på at du presser kjeksblandingen helt ut til kanten av kakeringen slik at det ikke blir noen sprekker mellom kakering og fatet som ostefromasjblandingen kan renne gjennom.
♥ Jeg anbefaler å bruke Philadelphia kremost til denne kaken for å få den rette freshe smaken og kremete konsistensen. Philadelphia kremost fås vanligvis kjøpt i pakninger på 200 gram, som nå har kommet i fornyet design.
I tillegg finnes det Philadephia kremost i pakninger på 300 gram, med samme nye design. Smaken er akkurat lik så det er det samme hva du bruker. Jeg brukte 3 pk à 300 gram til denne kaken.
♥ I stedet for crème fraîche kan man bruke seterrømme. 3 dl tilsvarer ett beger.
♥ Du kan så klart pynte kaken med de bærene du liker best. Jeg er veldig glad i kombinasjonen jordbær, bringebær og moreller, og synes at de røde fargene blir veldig vakre mot den hvite kaken. Men her står du selvfølgelig fritt til å velge frukt eller andre bær hvis du ønsker det.
♥ Jeg anbefaler å ikke fryse ostekake, fordi jeg synes at ostefromasjen kan korne seg litt ved tining. Men det går veldig fint å oppbevare ostekaken i kjøleskapet i et par dager.
For inspirasjon og flere oppskrifter se Philadelphia.no.
Håper du fikk lyst til å teste ut denne deilige ostekaken.
Mmmm… den er så god!
Nytelse!
Da kan helgen bare komme…
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kjeksbunn:
♥ 400 g Digestivekjeks (1 pk)
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 150 g smør
Ostefromasj:
♥ 900 g Philadelphia kremost (se tips)
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 300 g melis
♥ 8 plater gelatin
♥ 0,5 dl kokende vann
♥ 1,5 dl sitronsaft
Pynt:
♥ friske jordbær, bringebær og moreller
Kjeksbunn:
Knus kjeksen til smuler (gjøres kjapt i food processor). Bland kjekssmulene med brunt sukker og deretter med smeltet smør.
Sett ringen på en springform (26 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha kjeksblandingen på fatet og press kjeksen jevnt utover innenfor kakeringen. Sett fatet i kjøleskapet mens du tilbereder ostefromasjen.
Ostefromasj:
Pisk Philadelphia kremost, crème fraîche og melis sammen til en jevn ostekrem.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem deretter vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl varmt vann. Bland så i 0,5 dl av sitronsaften, og du vil da se at gelatinblandingen ikke er så varm lenger. Pisk gelatinblandingen inn i ostekremen. Bland deretter inn resten av sitronsaften.
Hell ostefromasjblandingen over kjeksbunnen. Sett fatet tilbake i kjøleskapet og la kaken stå der over natten slik at ostefromasjen stivner.
Pynting:
Dagen etter løsnes kakeringen fra kaken med en tynn kniv før kakeringen fjernes.
Pynt kaken med friske jordbær, bringebær og moreller.
♥ Det å sette kakeringen direkte på et kakefat er et smart triks når man lager fromasj- og ostekaker fordi man da slipper å flytte på den ferdige kaken. Til gjengjeld må du imidlertid passe ekstra godt på at du presser kjeksblandingen helt ut til kanten av kakeringen slik at det ikke blir noen sprekker mellom kakering og fatet som ostefromasjblandingen kan renne gjennom.
♥ Jeg anbefaler å bruke Philadelphia kremost til denne kaken for å få den rette freshe smaken og kremete konsistensen. Philadelphia kremost fås vanligvis kjøpt i pakninger på 200 gram, som nå har kommet i fornyet design. I tillegg finnes det Philadephia kremost i pakninger på 300 gram, med samme nye design. Smaken er akkurat lik så det er det samme hva du bruker. Jeg brukte 3 pk à 300 gram til denne kaken.
♥ I stedet for crème fraîche kan man bruke seterrømme. 3 dl tilsvarer ett beger.
♥ Du kan så klart pynte kaken med de bærene du liker best. Jeg er veldig glad i kombinasjonen jordbær, bringebær og moreller, og synes at de røde fargene blir veldig vakre mot den hvite kaken. Men her står du selvfølgelig fritt til å velge frukt eller andre bær hvis du ønsker det.
♥ Jeg anbefaler å ikke fryse ostekake, fordi jeg synes at ostefromasjen kan korne seg litt ved tining. Men det går veldig fint å oppbevare ostekaken i kjøleskapet i et par dager.
5 kommentarer
Bruker du sitronsaft på
Bruker du sitronsaft på flaske, eller presse fersk sitron?
bruk alltid fersk sitron vis
bruk alltid fersk sitron vis du ikke vil ha kunstig sitronsmak jeg bruker kun ferske ingredienser når jeg lager kaker til min mann da får du den ferskeste smaken og slipper og ende opp med bi smak på kaka
knallgod kake jeg laget denne
knallgod kake jeg laget denne kaka til nyttår men jeg fikk ikke tak i ferske jordbær så jeg brukte 2 store ferske mango i stedenfor og det ble knallgodt mannen min var kjempefornøyd med kaka han elsket den og den var kjempe lett og lage jeg har aldri laget ostekake før og denne ble perfekt på første forsøk garantert en kake jeg skal lage mange ganger om igjen bruker bare det søte liv når jeg skal lage kaker og desserter til mannen min tusen takk for veldig gode oppskrifter
Hei, jeg prøve å laga den i
Hei, jeg prøve å laga den i dag og jeg gleda meg å smake den etter jobb i morgen
men når jeg har sett kjeks ned på bunn og da såg jeg at jeg glemte å ha brun sukker oppi kjeks håper de går bra.
Hei, denne ser fantastisk…
Hei, denne ser fantastisk god ut :-D Men kan jeg for enkelthetens skyld (og fordi jeg er utålmodig;-)) heller bruke en geleblanding (f.eks. 2,5 dl)i stedet for gelatin og sitronsaft? For så å avkjøle den raskt 4-5 timer i kjøleskapet?
Skriv ny kommentar