Brukere online: 1172
Brukere i dag: 5328
Brukere siste 7 dager: 195429
Sarah Bernhardt i langpanne er den mest populære kaken her på Det søte liv i desember i år - slik den også var det i fjor!
Da jeg var på God morgen Norge på TV 2 tidligere denne uken og viste frem denne kaken sammen med Wenche Andersen på hennes kjøkken i TV-studioet, tikket det inn flere spørsmål fra seerne. Et av dem var om det går an å lage Sarah Bernhardt i langpanne uten nøtter?
Svaret er ja! Kakebunnen er opprinnelig en mandelbunn, men det går an å blande for eksempel knuste Ritz-kjeks i marengsen i stedet for mandler. Det gir en utrolig digg smak, for Ritz-kjeks er jo litt salte, så da får man en deilig snickersaktig smak på kaken.
Anbefales varmt til alle, enten man har nøtteallergi eller ikke!
SER DENNE KAKEN DEILIG UT, ELLER HVA???
Oppskriften er beregnet på stor langpanne.
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 6 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 200 g Ritz-kjeks (1 pk)
♥ 4 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis
♥ 6 eggeplommer
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
Knus Ritz-kjeks til smuler i food processor og bland kjekssmulene med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend i kjekssmulene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.
Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).
Sjokoladeglasur:
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.
Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.
Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Løft kaken ut av langpannen. La den stå i romtemperatur en stund, så sjokoladeglasuren mykner noe (det forhindrer at den sprekker opp når du begynner å skjære i kaken).
Bruk en stor kniv som du regelmessig holder under varmt vann (også det hjelper for å få pene kakestykker).
Først renskjærer jeg kantene.
Mmmm.... disse kantene er supergode (og tilhører kokken... )
Så deler jeg kaken i firkanter og bruker kniven eller en stekespade for å løsne kakestykkene fra papiret.
Ha kakestykkene på et serveringsfat eller et brett som står kjølig dersom du ikke har tenkt å servere kaken med en gang.
Tips:
♥ Kakebunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg pleier alltid å starte med å rydde en hylle i kjøleskapet når jeg skal lage denne kaken.
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
♥ For en annen fiffig variant, se Sarah Bernhardt i langpanne med suksesskrem.
♥ Jeg fant ut at solbærlikør smakte perfekt til disse kakestykkene!
Takk til dere som har stilt spørsmålet om nøttefri variant av Sarah Bernhardt i langpanne. Takket være dere har jeg nå en favorittvariant av denne kaken, selv om jeg slett ikke har nøtteallergi selv..
Super smak og konsistens!
Både det store røde serveringsfatet som du ser ovenfor og denne søte, sølvfargede stjernetallerkenen er sponset av GreenGate.
Det er lov å la seg friste av denne kaken her!
Fantastisk!
Ha en nydelig 4. adventshelg!
♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 6 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 200 g Ritz-kjeks (1 pk)
♥ 4 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis
♥ 6 eggeplommer
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør
Kakebunn: Knus Ritz-kjeks til smuler i food processor og bland kjekssmulene med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i kjekssmulene. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Sjokoladekrem: Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret. Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).
Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.
Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner. Del kaken opp i passe store firkanter.
♥ Kakebunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg pleier alltid å starte med å rydde en hylle i kjøleskapet når jeg skal lage denne kaken.
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
10 kommentarer
Fantastisk kake og tusen takk
Fantastisk kake og tusen takk for at du stilte opp og tok utfordringen å lage en nøttefri Sarah Berhardt i langpanne!!! Akkurat som alle andre ønsker seg allergikere søte fristelser, noe som ikke bestandig er like enkelt. Spesielt de som blitt allergisk mot noe etter å ha hatt muligheten å nyte av det tidligere i livet lengter etter å få til akkurat samme konsistenser og smaker som før. Man lærer å finne erstatninger for å bytte ut matvarer som ikke tåles, med varierende resultat. Alle venner og familie rundt må også plutselig lære å lage allergivennlig mat og bakst, noe som gir dem mye ekstra uventet hodebry. Derfor er det utrolig kjekt når du har laborert frem en flott nøttefri utgave som vi alle kan stole på blir lekker. Hjertelige klemmer og tusen takk!!!
Jeg har nu efterhånden prøvet
Jeg har nu efterhånden prøvet en del af dine kager, og hver gang er det blevet til et hit :) i starten brugte jeg meget Google translate men nu er jeg blevet meget bedre til læse norsk. Jeg vil virkelig gerne prøve denne her kage, men har du et bud på hvad Ritz-kjeks vil være i dansk version?? Googlede det lidt, den ligner TUC kiksen , men vil være helt sikker
Denne kan fint lages
Denne kan fint lages glutenfri også! Bruk Schaer sine salte kjeks, Salti i stedet for Ritz kjeks :-) Nam!
Fantastisk kake, smelter på
Fantastisk kake, smelter på tungen! Men jeg måtte haminst tre ganger så mye smør i sjokoladeglasuren for å få den flytende nok. Gjør sikkert noe feil, men skjønner ikke hva.
Alt for mykje bakepulver i
Alt for mykje bakepulver i oppskrifta. Reduserte til 3 skeier og det var fortsatt bismak på botnen..
Hei! Denne kaka er bare super
Hei! Denne kaka er bare super god jeg følger mye dine oppskrifter og er super fornøyd hver gang! Nå lager jeg denne til min søsters 50 årslag imorgen! Jeg har bakt ferdig bunn nå, men jeg glemte å ta bakepulver i den den ser ikke ødelagt ut? Er den det da? Må jeg bake ny? ❤️
En gang har glemt bakepulver…
En gang har glemt bakepulver selv og kake ble nydelig likevel🙃
Skikkelig god Denne ble en
Skikkelig god Denne ble en favoritt!
Hva tror det jeg gjør galt
Hva tror det jeg gjør galt når bunnen blåser seg opp på midten? Blir jo ikke så lett å smøre ut kremen på bunnen da den vil gå i stykker når luftboblen får trykk på seg♀️
Denne versjonen av Sarah
Denne versjonen av Sarah Bernhard overgår til og med den superdeilige originalen! Anbefales selv om man tåler mandler også deilig med det salte hintet i bunnen!
Skriv ny kommentar