Brukere online: 2472
Brukere i dag: 34973
Brukere siste 7 dager: 200472
Dette er en kjempegod og saftig eplekake der eplebitene karamelliseres med sukker, smør og kanel før de legges på kaken.
Bruk gjerne norske sommerepler som er i sesong nå!
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
Karamelliserte epler:
♥ 5 små epler (eller 4 store)
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss smør
♥ 3 ts kanel
Pynt:
♥ 1 ss perlesukker
♥ 1 ss melis
Fremgangsmåte:
Pisk mykt, romtemperert smør og sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn olje og fløte.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og glatt til overflaten.
Del eplene i båter (det er det samme om du skreller eplene eller ikke).
Ha eplebitene i en stekepanne sammen med sukker, smør og kanel.
Varm opp til eplebitene i noen minutter til de blir møre og karamelliserte.
Legg eplebitene jevnt utover kaken. Fordel det som måtte være igjen av sukker-/smør-/kanelsausen i stekepannen over eplene.
Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl kaken en stund i formen (jeg lot kaken stå kaldt over natten) før den forsiktig tas ut og legges på et kakefat.
Dryss over melis før servering.
Deilig å servere eplekake sammen med vaniljeis!
Alle elsker eplekake!
Tips:
♥ Bruk olje med nøytral smak når du baker, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.
♥ Eplekaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Kaken er også fin å fryse.
♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
Karamelliserte epler:
♥ 5 små epler (eller 4 store)
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss smør
♥ 3 ts kanel
Pynt:
♥ 1 ss perlesukker
♥ 1 ss melis
Pisk mykt, romtemperert smør og sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn olje og fløte.
Sikt mel og bakepulver sammen og vend inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og glatt til overflaten.
Del eplene i båter (det er det samme om du skreller eplene eller ikke). Ha eplebitene i en stekepanne sammen med sukker, smør og kanel. Varm opp til eplebitene i noen minutter til de blir møre og karamelliserte. Legg eplebitene jevnt utover kaken. Fordel det som måtte være igjen av sukker-/smør-/kanelsausen i stekepannen over eplene. Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl kaken en stund i formen (jeg lot kaken stå kaldt over natten) før den forsiktig tas ut og legges på et kakefat. Dryss over melis før servering.
♥ Bruk olje med nøytral smak når du baker, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.
♥ Eplekaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Kaken er også fin å fryse.
♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis.
5 kommentarer
100 g.smør to ganger i
100 g.smør to ganger i oppskriften, mener du 200 g. smør, eller har det sneket seg inn en
trykkfeil?
Hei Ingrid, det var en
Hei Ingrid, det var en skrivefeil. Det skal være bare 100 g smør. Oppskriften er korrigert nå. Takk for at du ga beskjed! :-)
Kan denne lages i langpanne?
Kan denne lages i langpanne? F. Eks. Ved å doble oppskriften?
Holdt med 35 min i ovnen
Holdt med 35 min i ovnen
Hei jeg brukte 150 gr…
Hei jeg brukte 150 gr kvernede mandler og 150 gr mel med supert resultat. Anbefales og super saftig.
Skriv ny kommentar