Eplekake med karamelliserte epler


Dette er en kjempegod og saftig eplekake der eplebitene karamelliseres med sukker, smør og kanel før de legges på kaken.

Bruk gjerne norske sommerepler som er i sesong nå! 

 

 

 

Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel

Karamelliserte epler:
♥ 5 små epler (eller 4 store)
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss smør
♥ 3 ts kanel

Pynt:
♥ 1 ss perlesukker
♥ 1 ss melis


Fremgangsmåte:

Pisk mykt, romtemperert smør og sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn olje og fløte.

Sikt mel og bakepulver sammen og vend inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og glatt til overflaten.

 

 

Del eplene i båter (det er det samme om du skreller eplene eller ikke).

 

 

Ha eplebitene i en stekepanne sammen med sukker, smør og kanel.

 

 

Varm opp til eplebitene i noen minutter til de blir møre og karamelliserte.

 

 

Legg eplebitene jevnt utover kaken. Fordel det som måtte være igjen av sukker-/smør-/kanelsausen i stekepannen over eplene.

 

 

Dryss over perlesukker.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken en stund i formen (jeg lot kaken stå kaldt over natten) før den forsiktig tas ut og legges på et kakefat.

Dryss over melis før servering.

 

 

Deilig å servere eplekake sammen med vaniljeis!

 

 

Alle elsker eplekake!

 

 


Tips:

♥ Bruk olje med nøytral smak når du baker, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje. 

♥ Eplekaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis.

 

 

Kos deg!

 

 

  Yum  Heart  Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Eplekake med karamelliserte epler
Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 dl nøytral olje (se tips)
♥ 1 dl kremfløte
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel

Karamelliserte epler:
♥ 5 små epler (eller 4 store)
♥ 1 dl sukker
♥ 2 ss smør
♥ 3 ts kanel

Pynt:
♥ 1 ss perlesukker
♥ 1 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt, romtemperert smør og sukker sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland inn olje og fløte.

Sikt mel og bakepulver sammen og vend inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og glatt til overflaten.

Del eplene i båter (det er det samme om du skreller eplene eller ikke). Ha eplebitene i en stekepanne sammen med sukker, smør og kanel. Varm opp til eplebitene i noen minutter til de blir møre og karamelliserte. Legg eplebitene jevnt utover kaken. Fordel det som måtte være igjen av sukker-/smør-/kanelsausen i stekepannen over eplene. Dryss over perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.

Avkjøl kaken en stund i formen (jeg lot kaken stå kaldt over natten) før den forsiktig tas ut og legges på et kakefat. Dryss over melis før servering.

Tips

♥ Bruk olje med nøytral smak når du baker, slik som rapsolje eller solsikkeolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje. 

♥ Eplekaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Kaken er også fin å fryse.

♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

100 g.smør to ganger i oppskriften, mener du 200 g. smør, eller har det sneket seg inn en
trykkfeil?

Som svar på av Ingrid Gromholt (ikke bekreftet)

Hei Ingrid, det var en skrivefeil. Det skal være bare 100 g smør. Oppskriften er korrigert nå. Takk for at du ga beskjed! :-)

Hei jeg brukte 150 gr kvernede mandler og 150 gr mel med supert resultat. Anbefales og super saftig.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift