Kokoskake med sitronfyll og marengskrem


Hei dere! 

Så er det helg igjen..  Jeg reiser på en liten, koselig helgetur til Tromsø i morgen kveld, og når jeg er tilbake i Oslo, har det faktisk blitt ... mai! Deilig at det endelig er vår! Smile 

Her kommer en deilig, amerikansk kokoskake. Den myke kakebunnen deles i to lag og fylles med en herlig og akkurat passe syrlig sitronkrem. Fyllet smaker nydelig i kombinasjon med den søte marengskremen som dekker kaken.

 

 

Kokosflak som jeg har pyntet kaken med, får du blant annet kjøpt i helsekostforretninger.

Denne kaken er perfekt til vårens kommende festlige anledninger!

 

 

Ingredienser:

Kokoskake
♥ 100 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 dl kulturmelk
♥ 175 g hvetemel
♥ 50 g kokos

Sitronkrem:
♥ 2 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 1 ss finrevet sitronskall
♥ 50 g smør

Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl kaldt vann
♥ 1 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 2 dl kokosflak

 

Fremgangsmåte:

Sitronkrem:

Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen:

Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Varm opp sitronkremen over vanndampen mens du visper, helt til kremen blir tykk og kremete.

Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til dagen etter.


Kokoskake:

Til kakebunnen piskes først mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland de øvrige ingrediensene i smørkremen og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.

Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.

 

 

 

 

 


Marengskrem:

Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca. 1 minutt til så den avkjøles noe.

 

 

Fordel marengskremen over hele kaken.

 

 

Pynt ved å drysse over kokosflak.

 

 

Lekker kake! 

 

 

Tips:

♥ Sitronkremen bør stå i kjøleskapet over natten for at det skal bli tykt nok. 

♥ Marengskremen bør has på kaken straks den er ferdigpisket.

♥ Denne kaken oppbevares i kjøleskapet, men tåler å stå noen timer i romtemperatur siden den ikke innholder pisket krem. Den kan fryses, men personlig fortrekker jeg å ikke gjøre det siden jeg synes at marengskremen blir veldig klissete i fryseren. Men det går veldig fint å lage klar kakebunn med sitonfyll og fryse dette ned, så kan du lage og pynte kaken med marengskremen på serveringsdagen. 

 

 

Klar for litt kaffe og kake i helgen?  Smile

 


Jeg synes du bør unne deg en smak av denne deilige kaken her... 

 

 

Nam nam! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Kokoskake med sitronfyll og marengskrem
Ingredienser

Kokoskake
♥ 100 g smør
♥ 175 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1,5 dl kulturmelk
♥ 175 g hvetemel
♥ 50 g kokos

Sitronkrem:
♥ 2 eggeplommer
♥ 75 g sukker
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 1 ss finrevet sitronskall
♥ 50 g smør

Marengskrem:
♥ 2 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl kaldt vann
♥ 1 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Pynt:
♥ 2 dl kokosflak

Fremgangsmåte

Sitronkrem:
Start kvelden i forveien med å gjøre klar sitronkremen:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice og sitronskall i en metallbolle og sett bollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Varm opp sitronkremen over vanndampen mens du visper, helt til kremen blir tykk og kremete.

Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter. Avkjøl sitronkremen i kjøleskapet til dagen etter.

Kokoskake:
Til kakebunnen piskes først mykt smør og sukker. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Bland de øvrige ingrediensene i smørkremen og rør til du får en jevn deig.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken til den er helt kald.

Del den kalde kakebunnen i to deler. Fyll kaken med sitronkremen.

Marengskrem:
Ha alle ingrediensene til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca. 1 minutt til så den avkjøles noe.

Fordel marengskremen over hele kaken og pynt ved å drysse over kokosflak.

Tips

♥ Sitronkremen bør stå i kjøleskapet over natten for at det skal bli tykt nok. 

♥ Marengskremen bør has på kaken straks den er ferdigpisket.

♥ Denne kaken oppbevares i kjøleskapet, men tåler å stå noen timer i romtemperatur siden den ikke innholder pisket krem. Den kan fryses, men personlig fortrekker jeg å ikke gjøre det siden jeg synes at marengskremen blir veldig klissete i fryseren. Men det går veldig fint å lage klar kakebunn med sitonfyll og fryse dette ned, så kan du lage og pynte kaken med marengskremen på serveringsdagen. 

4 kommentarer

Hei
Må marengskremen lages i en metallbolle? Eller kan man bruke plastikk?

Denne var skikkelig frisk og god, og lett å få til på første forsøk når man følger oppskriften nøye. Deilig sommerkake!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift